درگیری معترضان با نیروهای پلیس بریتانیا، لیورپول، ۱۳ مرداد

انتقاد دولت بریتانیا از اظهار نظر ایلان ماسک درباره ناآرامی‌های این کشور

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۵

سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا روز دوشنبه، ۱۵ مرداد، با انتقاد از اظهارات ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، در خصوص ناآرامی‌های بریتانیا گفت قانون با «تمام توان» با هر فردی که به «خشونت آنلاین» دامن بزند، برخورد خواهد کرد.

ماسک در واکنش به ویدیویی که معترضان را در حال حمله به نیروهای پلیس نشان می‌داد، نوشته بود «جنگ داخلی» در بریتانیا «اجتناب‌ناپذیر» است.

سخنگوی نخست‌وزیر بریتانیا موضع مالک ایکس را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد: «هیچ توجیهی برای اظهارنظرهایی از این دست وجود ندارد.»

او افزود شبکه‌های اجتماعی در چنین شرایطی «مسئولیت» دارند و باید به آن عمل کنند.

در روزهای اخیر تعدادی از شهرهای بریتانیا صحنه ناآرامی و رویارویی معترضان به سیاست‌های مهاجرتی این کشور و نیروهای پلیس بوده‌اند.

درگیری‌ها در بریتانیا پس از آن آغاز شد که یک نوجوان ۱۷ ساله با نام اکسل روداکوبانا روز هشتم مرداد با چاقو به کلاس یوگا و رقص کودکان در ساوت‌پورت حمله کرد و سه دختر بچه را کشت.

۱۰ تن دیگر، از جمله هشت کودک و دو بزرگ‌سال در این حمله زخمی شدند.

روداکوبانا از والدینی رواندایی در بریتانیا متولد شده است. با این حال، ساعاتی پس از این رویداد مرگبار، اطلاعات نادرستی در مورد هویت مهاجم در فضای مجازی منتشر شد و برخی به اشتباه گمانه‌زنی کردند که او یک مهاجر غیرقانونی و مسلمان است.

ایلان ماسک تاکنون بارها با سخنان جنجالی خود در فضای مجازی خبرساز شده است.

در یکی از آخرین موارد از این اظهارات، ماسک به نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا که به تقلب در انتخابات این کشور متهم شده است، به شدت تاخت و در ایکس نوشت: ««الاغ بیشتر از مادورو می‌فهمد.»

ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا روز ۱۵ مرداد برای بررسی آخرین تحولات در رابطه با ناآرامی‌ها، جلسه‌ای اضطراری با وزیران کابینه و فرماندهان پلیس این کشور برگزار کرد.

استارمر در جلسه کمیته اضطراری دولت، موسوم به جلسه «کُبرا»، هشدار داد قوانین بریتانیا در خصوص جرم‌انگاری خشونت تنها منحصر به خیابان‌ها نیست و در مورد فضای مجازی نیز اعمال خواهد شد.

نخست‌وزیر بریتانیا افزود: «اگر به خشونت دامن می‌زنید، فرقی نمی‌کند آنلاین باشد یا آفلاین.»

صدها تن از طرفداران گروه‌های راست افراطی در بریتانیا روز ۱۴ مرداد به یک هتل در شهر راترهام در یورکشایر جنوبی حمله‌ور شدند و با ماموران پلیس به زد و خورد پرداختند. این هتل برای اسکان مهاجران مورد استفاده قرار می‌گرفت.

بنا بر ویدیوهای منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی، مهاجمان شیشه‌های این هتل را شکستند و به سوی آن یورش بردند. یکی از ورودی‌های هتل نیز در این درگیری‌ها به آتش کشیده شد.

معترضان شعارهای «آن‌ها را بیرون کنید» سر می‌دادند و تعدادی از آن‌ها ماسک بر صورت داشتند.

معترضان به سیاست‌های مهاجرتی دولت بریتانیا، راترهام، ۱۴ مرداد

نخست‌وزیر بریتانیا در ادامه اظهارات خود تاکید کرد آن‌دسته از افرادی که در خشونت‌های خیابانی اخیر شرکت داشتند، باید با «بازداشت، تفهیم اتهام و پیگرد قانونی» روبه‌رو شوند.

استارمر گفت: «به همین ترتیب، اگر فردی مرتکب یک جرم کیفری آنلاین شده است، می‌تواند در انتظار پاسخ مشابهی باشد.»

خبرگزاری رویترز نوشت تاکنون ۴۲۰ نفر در ناآرامی‌های چند روز اخیر در بریتانیا دستگیر شده‌اند.

رویترز با اشاره به کارزار پخش اطلاعات جعلی در خصوص حمله به کودکان در ساوت‌پورت نوشت گروه‌های ضد مهاجران و ضد مسلمانان این رویداد را به نفع خود مصادره کردند.

پلیس بریتانیا اعلام کرد عامل حمله به کودکان در بریتانیا به دنیا آمده و این حادثه به عنوان حمله‌ای تروریستی طبقه‌بندی نشده است.

ایوت کوپر، وزیر کشور بریتانیا در این رابطه گفت آشوب‌گران با سوءاستفاده از شرایط این جسارت را پیدا کردند تا به «نفرت نژادی» دامن بزنند.

معترضان به سیاست‌های مهاجرتی دولت بریتانیا طی روزهای اخیر علاوه بر درگیری با پلیس، برخی مغازه‌ها را غارت کردند و تعدادی از مساجد و کسب‌وکارهای آسیایی را هدف قرار دادند.

دولت پیشین بریتانیا به رهبری ریشی سوناک طرحی را در دستور کار داشت که بر اساس آن قرار بود مهاجرانی که به صورت غیرقانونی به این کشور می‌آمدند، پس از بازداشت در اسرع وقت به رواندا در شرق آفریقا منتقل شوند.

استارمر، رهبر حزب کارگر پس از پیروزی در انتخابات اخیر بریتانیا دستور لغو این طرح را صادر کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبر
تاریخ شفاهی - فصل چهارم

شنیداری

پادکست‌ها