پاداش ۱۰ میلیون دلاری برای اطلاعات درباره ۶ مقام فرماندهی سایبری سپاه پاسداران

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۱۸

وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار تصاویر شش نفر از مقام‌های ارشد فرماندهی الکترونیک سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، برای دریافت اطلاعاتی از آن‌ها ۱۰ میلیون دلار پاداش تعیین کرد.

بر اساس گزارش وبسایت برنامه پاداش برای عدالت، وابسته به وزارت امور خارجه ایالات متحده، این افراد عبارتند از: مهدی لشکریان، حمیدرضا لشکریان، حمید همایون فال، میلاد منصوری، رضا محمد امین صابریان و محمدباقر شیرین‌کار.

این وبسایت نوشت که این افراد با مقامات نظامی جمهوری اسلامی مرتبط هستند و سیستم‌های کنترل صنعتی مورد استفاده صنایع و خدمات عمومی ایالات متحده را هک کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، حمیدرضا لشکریان، رییس فرماندهی سایبری-الکترونیک سپاه پاسداران و همچنین از فرماندهان نیروی قدس سپاه است که سازوکار اولیه جمهوری اسلامی برای پرورش و حمایت «گروه‌های تروریستی در خارج کشور» است.

وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که او در عملیات‌های سایبری و اطلاعاتی سپاه پاسداران نقش داشته است.

دیگر افراد نیز از مسوولان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند.

اسفند سال گذشته، مقام ارشد امنیتی کاخ سفید اعلام کرد افشای عمومی نقش جمهوری اسلامی در حمله به تاسیسات آب شهری ایالات متحده آمریکا موجب شد هکرهای حکومتی ایران از ادامه حملات سایبری به آمریکا خودداری کنند.

آن نوبرگر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید در امور سایبری و فن‌آوری‌های نوظهور در مصاحبه با مجله «وایرد» گفت با وجود اینکه گروه‌های هکری ایران پس از آن حمله عملیات خود را به کشورهای دیگر ادامه دادند اما حملاتشان علیه زیرساخت‌های آمریکا متوقف شده است.

آذر ماه ۱۴۰۲، گروه هکری موسوم به «سایبر اونجرز» با حمله به تاسیسات آب شهر آلیکوییپا در ایالت پنسیلوانیا، موجب اختلال در عملکرد ایستگاه‌های تقویت فشار آب این شهر شد.

پس از آن آژانس‌های فدرال آمریکا با تایید منشا ایرانی این حمله سایبری از درگیر شدن چند ایالت مختلف این کشور با ماجرا خبر دادند.

مقامات رسمی آمریکا هم‌زمان حملات صورت گرفته را «غیر پیچیده» توصیف کردند.

هکرها در این حملات با سوءاستفاده از ضعف امنیتی موجود در گذرواژه پیش‌فرض دستگاه‌های کنترل آب، موفق به نفوذ به شبکه قربانیان خود شدند.

تمام مجموعه‌های قربانی در زیرساخت خود از یک دستگاه کنترل صنعتی تولید شده به وسیله شرکت اسرائیلی «یونیترونیکس» استفاده می‌کردند.

گروه هکری سایبر اونجرز در ادامه این حملات، تاسیسات آب شهری کشورهای دیگری از جمله ایرلند را تحت نفوذ قرار داد و موجب قطع آب در برخی مناطق جهان شد.

چندی پیش نمایندگان ایالت پنسیلوانیا در واکنش به حمله هکرهای ایرانی به زیرساخت‌های این منطقه، از تلاش خود برای ایجاد کارگروه ویژه‌ای به منظور مقابله با حملات سایبری خبر دادند.

اواخر آذر ۱۴۰۲ آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت ایالات متحده با انتشار اطلاعیه‌ای از تامین‌کنندگان محصولات فن‌آوری خواست تولید محصولات با گذرواژه پیش‌فرض را متوقف کنند.

این نهاد دولتی آمریکا گروه سایبر اونجرز را به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتسب کرده است.

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده ۱۳ بهمن ۱۴۰۲ شش تن از عوامل مسوول حملات سایبری یاد شده به زیرساخت‌های این کشور را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها