مایک برجس، رییس سازمان اطلاعات و امنیت استرالیا، از عملیات مداخلهجویانه جمهوری اسلامی در این کشور خبر داد و اعلام کرد که برخی کشورهای دوست نیز در استرالیا عملیات مداخلهجویانه انجام دادهاند.
برجس یکشنبه ۲۱ مرداد در گفتوگو با شبکه ایبیسی استرالیا تایید کرد که جمهوری اسلامی یکی از «دستکم سه یا چهار» کشوری است که در مداخله خارجی در جوامع مهاجر در استرالیا دخیل بودهاند.
رییس سازمان اطلاعات و امنیت استرالیا گفت اعلام نام کشورهای مداخلهگر در استرالیا مردم را شوکه خواهد کرد.
او افزود از آنجا که وزیر فدرال این کشور قبلا نقش مداخلهگرانه جمهوریاسلامی را تایید کرده بود، نقش تهران علنی شده بود.
برجس نام کشورهای دیگر را ذکر نکرد، اما هشدار داد که اگر تهدید برای استرالیاییها خطر بزرگی ایجاد کند، نام آنها را اعلام خواهد کرد.
در اوایل سال جاری میلادی، کلر اونیل، وزیر پیشین امنیت سایبری استرالیا، فاش کرد که سازمان اطلاعات و امنیت این کشور فعالیت افرادی را که در خانه یک فرد ایرانی-استرالیایی در حال انجام اقدامهای نظارتی امنیتی و رصد شرایط بودند، مختل کرد.
ماه گذشته، دولت فدرال استرالیا از طرحهایی برای معرفی چندین اقدام جدید برای مبارزه با تهدید فزاینده مداخله خارجی رونمایی کرد.
این طرحها شامل دائمی کردن گروه ویژه مقابله با مداخله خارجی که چهار سال پیش تاسیس شده بود و به سازمانهایی مانند اداره مالیات استرالیا نیز گسترش یافت.
در ماههای اخیر آژانسهای امنیت ملی کشف کردهاند که یک کارمند دولتی محلی و یک پزشک برای کمک به ردیابی منتقد یک رژیم خارجی استخدام شدهاند.
به این عوامل هزاران دلار پیشنهاد داده شده بود تا «هر کاری لازم بود» برای ساکت کردن مخالفان آن رژیم خارجی انجام دهند.
اظهارات برگس تنها چند روز پس از آن بیان می شود که دولت فدرال استرالیا در بحبوحه تشدید تنشهای اجتماعی بر سر جنگ در غزه، سطح هشدار رسمی تروریسم استرالیا را به سطح «وقوع احتمالی» رساند.
مقامات امنیتی بر این باورند که احتمال وقوع یک اقدام خشونتآمیز افراطی در حال حاضر بیشتر از دو سال گذشته است.
برگس بار دیگر سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا را مورد سرزنش قرار داد و گفت که اظهارات دیپلمات جمهوری اسلامی ممکن است باعث خشونت شود.
سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا «محو اسرائیل» را «اتفاقی مطلوب» توصیف کرده است.
پیشتر آزیران، نهاد مستقل و حامی جنبش «زن، زندگی، آزادی» در استرالیا، با ارسال نامهای به نخست وزیر، وزیر خارجه، وزیر کشور و رئیس سازمان اطلاعات و امنیت استرالیا، نوشت اظهارات اخیر سفیر جمهوری اسلامی نه تنها نفرتانگیز است، بلکه تهدیدی جدی برای همبستگی جامعه و امنیت ملی محسوب میشود.
این نهاد با اشاره به اقدامات مشابه سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا، خواستار اخراج فوری او و همچنین شناخته شدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک سازمان تروریستی در استرالیا شد.
همچنین پنی وانگ، وزیر خارجه استرالیا، صحبتهای سفیر جمهوری اسلامی در استرالیا را که خواستار نابودی اسرائیل تا سال ۲۰۲۷ شده بود محکوم کرد و گفت که این حرفها، تحریکآمیز و نفرتانگیز است.