در پی شکایت ایمان خلیف، بوکسور الجزایری و دارنده مدال طلای بازیهای المپیک پاریس، از کارزار نفرتپراکنی که اخیرا در ارتباط با جنسیتش به راه افتاده بود، دستگاه قضایی فرانسه تحقیقات خود را در این خصوص آغاز کرد. نام ایلان ماسک و جیکی رولینگ نیز در این پرونده مطرح شده است.
خلیف در طول برگزاری این رویداد ورزشی، در شبکههای اجتماعی به عنوان «مردی» که با زنان مسابقه میدهد، معرفی میشد.
در یکی از مسابقات وزن ۶۶ کیلوگرم بوکس زنان المپیک، آنجلا کارینی، رقیب ایتالیایی خلیف تنها پس از ۴۶ ثانیه از ادامه مسابقه با او انصراف داد و با انتقاد تلویحی از «جنسیت» این ورزشکار الجزایری گفت: «تاکنون هرگز چنین ضرباتی را تجربه نکرده بودم.»
در پی این رخداد، بسیاری در شبکههای مجازی خلیف را «مرد» دانستند و حتی خواستار حذف او از رقابتهای بوکس زنان شدند.
خلیف نهایتا در فینال رقابتهای ۶۶ کیلوگرم بوکس زنان در المپیک پاریس به پیروزی رسید و مدال طلا را از آن خود کرد. او پس از قهرمانی خود را «زنی قوی» و دارای «قدرتهای ویژه» نامید.
نبیل بودی، وکیل این ورزشکار در بیانیهای با اعلام خبر شکایت او گفت ایمان خلیف تصمیم گرفته نبرد جدیدی را رهبری کند، «مبارزه برای عدالت، مبارزه برای عزت و شرافت».
به گزارش مجله ورایتی، نام ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیساکس و مالک شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، و جیکی رولینگ، نویسنده اثر مشهور «هری پاتر» که پیشتر نیز مواضعی جنجالی در مورد افراد تراجنسیتی داشته، در این شکایت ذکر شده است.
ماسک در کوران رقابتهای المپیک، پستی را در ایکس بازنشر کرد که در آن یک ورزشکار آمریکایی میگفت: «مردان در ورزش زنان جایی ندارند.»
ماسک در تایید این اظهار نظر در شبکه ایکس نوشت: «قطعا.»
رولینگ هم خلیف را «مرد» دانسته و حضور او در رقابتهای بوکس زنان را «زنستیزانه» خوانده بود.
وکیل خلیف به خبرگزاری فرانسه گفت دفتر دادستانی پاریس تحقیقاتی را در خصوص «آزار سایبری به دلیل جنسیت، توهین عمومی به دلیل جنسیت، تحریک عمومی به تبعیض و توهین عمومی به دلیل تبار» آغاز کرد.
تحقیقات در این زمینه به مرکز ملی مبارزه با نفرتپراکنی آنلاین محول شده است.
به گفته وکیل این ورزشکار، «آزار و اذیت ناعادلانه قهرمان بوکس بزرگترین لکه ننگ این بازیهای المپیک باقی خواهد ماند.»
او افزود: «تحقیق جنایی مشخص خواهد کرد که چه کسانی این کارزار زنستیزانه، نژادپرستانه و جنسیتی را آغاز کردهاند. تحقیقات باید بر کسانی متمرکز شود که به این جنجال آنلاین دامن زدهاند.»
پیشتر حضور دو ورزشکار زن، ایمان خلیف از الجزایر و لین یوو تینگ از تایوان، در مسابقات المپیک ۲۰۲۴ پاریس، حاشیههای فراوانی به همراه داشت و نشر اطلاعات کذب درباره ترنس بودن این دو ورزشکار، باعث شکل گرفتن موجی از اظهارات ترنسستیزانه در سراسر جهان شد.
این در حالی است که این دو ورزشکار ترنس نیستند و سوابق بلندمدت آنها نشان میدهد که آنان همیشه در دسته زنها فعالیت داشتهاند.
در حالی که حملهها علیه این دو ورزشکار در فضای مجازی ادامه داشت و بسیاری از کاربران آنها را «مرد» یا «غول» خطاب میکردند، موضعگیری چهرههای مشهوری همچون دونالد ترامپ، رییسجمهوری پیشین آمریکا و لیز تراس، نخستوزیر پیشین بریتانیا بهشدت به این حملهها دامن زد.
ترامپ در واکنش به حضور این ورزشکاران در المپیک گفته بود: «من مردان را از ورزش زنان دور نگه میدارم.»
وبسایت رنگالری و سازمان کوییرهای ایرانی سیمرغ با اشاره به اینکه در مسابقات المپیک امسال هیچ زن ترنسی حضور نداشت، نوشتند: «طی این چند روز، زنهای ترنس موجوداتی خطرناک و آسیبزا توصیف شده و هدف حمله قرار گرفتهاند که این مساله میزان ترنس میساژنی (تقاطع زنستیزی و ترنسستیزی) را نمایان می کند.»