مسئولان جمهوری اسلامی درباره افت تولید دارو در کشور آمارهای متفاوتی ارائه می‌کنند

شنبه ۱۴۰۳/۰۵/۲۷

حیدر محمدی، رییس‌ سازمان غذا و دارو، در یک گفت‌وگوی تلویزیونی گفت تولید دارو در کشور نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۱۷ درصد کاهش داشته است. این در حالی است که معاون اجرایی مسعود پزشکیان به تازگی از افت ۳۰ درصدی دارو در کشور خبر داده بود.

رییس‌ سازمان غذا و دارو دلیل کاهش تولید دارو در کشور را اصلاح سیاست های ارزی و مشکل نقدینگی دانست و تاکید کرد که برای رفع مشکلات کنونی باید به موضوع نقدینگی و مطالبات دانشگاه‌های علوم پزشکی توجه شود.

محمدی از سوی دیگر شنبه ۲۷ مرداد در حاشیه همایش معاونین غذا و دارو سراسر کشور گفت که در حال حاضر کشور ذخیره حدود سه ماه دارو دارد، اما برای رسیدن به امنیت لازم در حوزه سلامت، کشور باید در همه حوزه‌ها به ذخیره شش ماهه برسد.

در حالی که رییس‌ سازمان غذا و دارو از افت ۱۷ درصدی تولید دارو گفته، محمدجعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی مسعود پزشکیان، چهارشنبه ۲۴ مرداد گفته بود مشکلات مربوط به تخصیص نیافتن بودجه طرح دارویار، باعث شده میزان تولید دارو ۳۰ درصد کاهش داشته باشد.

قائم‌پناه گفت قرار شده برای شرکت‌های دارویی ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در نظر گرفته شود تا این مشکلات تا حدی رفع شود.

رضا غیبی، خبرنگار اقتصادی، درباره اظهارات معاون اجرایی مسعود پزشکیان به ایران‌اینترنشنال گفت وضعیت دارو در کشور در ماه‌های آینده بحرانی‌تر خواهد شد. او گفت آنچه که در دو سال اخیر در حوزه تولید دارو رخ داده، از جمله افزایش قیمت ارز و افت ذخایر بانک مرکزی و در نتیجه کاهش تخصیص ارز به واحدهای تولید دارو، از جمله دلایل این بحران است.

رضا غیبی همچنین به قطع مکرر برق در کشور اشاره کرد و گفت بسیاری از واحدهای تولید دارو در یک ماه و نیم اخیر با دو روز در هفته قطعی برق مواجه بودند که این مساله در کنار کاهش نقدینگی این واحدها، به تولید آنها آسیبی جدی زده است.

او خاطرنشان کرد در نیمه دوم سال با شروع فصل سرما و اوج گرفتن بیماری‌های واگیردار، بخش بهداشت و درمان آبستن مشکلات فراوانی خواهد بود.

وحید محلاتی، نایب رییس هیات مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو، شنبه ۳۰ تیر با بیان اینکه کشور هم در حوزه ریال و هم در حوزه ارز در زنجیره تامین دارو با مشکلات جدی مواجه است، گفت: «چنین وضعیتی به زودی خود را با کمبود دارو نشان خواهد داد و بدون شک آثار منفی کمبود دارو در نیمه دوم سال ملموس می‌شود.»

بحران کمبود دارو در حال حاضر نیز در کشور به تلفات جانی منجر شده است. امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران، چهارشنبه ۳ مرداد گفت از ابتدای سال سه بیمار هموفیلی شامل دو جوان و یک کودک به دلیل کمبود دارو جان خود را دست داده‌اند.

او افزود کمبودهای دارویی که در شهرستان‌ها رایج بود، اکنون به تهران رسیده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها