در حالی که انتقادها از پیمانکاران حوزه نظافت شهر تهران افزایش یافته، علیرضا زاکانی، شهردار پایتخت گفت نتیجهگیری در این زمینه «هنوز زود است».
زاکانی روز سهشنبه ۳۰ مرداد در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است با توجه به عدم تغییر چهره شهر از نظر نظافت، شیوه فعالیت پیمانکاران تغییر کند، به خبرگزاری ایسنا گفت: «هنوز نتیجهگیری زود است اما تشدید نظارت را در دستور کار قرار دادیم.»
زاکانی از مرداد ۱۴۰۰ مسئولیت اداره شهرداری تهران را بر عهده دارد.
به گزارش رسانههای ایران، شهرداری تهران سال گذشته نحوه فعالیت پیمانکاران پسماند را تغییر داد.
بر اساس الگوی جدید، با تقسیمبندی تهران، نظافت شهر در اختیار ۱۴ پیمانکار قرار گرفت، اما گزارشهای اخیر از وضعیت نامطلوب در این زمینه حکایت دارد.
حسین نظری، معاون خدمات شهری شهرداری تهران روز ۲۲ مرداد گفت دستکم در مناطق ۱۴ و ۴ وضعیت خوبی از نظر رفت و روب وجود ندارد.
او افزود: «در مجموعه شهرداری تهران برای پیمانکاران کوتاهی نکردیم اما چرایی اینکه نمیتوانند شهر را تمیز کنند، موضوعی است که باید نسبت به آن پاسخگو باشند.»
پیشتر اعضای شورای شهر تهران از وجود «مافیا» در جمعآوری پسماندها در پایتخت در دورههای مختلف خبر داده بودند، اما معاون خدمات شهری شهرداری تهران در این خصوص گفت: «دوست ندارم درباره مافیا صحبت کنم.»
عملکرد پیمانکاران شهرداری تهران در ماههای اخیر بهشدت زیر سوال رفته است.
خبرگزاری ایلنا روز ۲۷ مرداد گزارشی درباره جزییات قراردادهای این پیمانکاران با پاکبانها منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، پاکبانان شهرداری تهران که ماهانه ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت میکنند، برخی روزها موظف به اضافهکاری هستند و یا باید زودتر از موعد کارشان را آغاز کنند، اما بابت این فعالیتها پولی نمیگیرند.
ایلنا همچنین نوشت پیمانکاران شهرداری تهران حق بیمه پاکبانان را پرداخت نمیکنند.
یکی از پاکبانان تهران به این خبرگزاری گفت پیمانکاران برای فرار از پرداخت حق بیمه به استفاده از اتباع افغانستان در ایران روی آوردهاند.
پیش از این کشته شدن الیاس محمدی، پاکبان اهل افغانستان در تهران خبرساز شده بود.
محمدی روز ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ به دست فردی به قتل رسید که گمان میکرد این پاکبان قصد اهانت به پرچمهای مراسم حکومتی ۲۲ بهمن را دارد.
انتقادها درباره عملکرد پیمانکاران شهرداری تهران در شرایطی بالا گرفته است که در ماههای اخیر کارزاری برای کنارهگیری زاکانی از مقام شهردار تهران به راه افتاده بود.
زاکانی روز چهارشنبه ۲۰ تیر به کارزار صد و چند هزار نفری که از فروردین سال جاری از سوی شهروندان با هدف عزل او به راه افتاده، واکنش نشان داد و متن آن را «غیر قانونی» و «سراسر تهمت» توصیف کرد.
سپردن سمت شهرداری تهران به زاکانی با جنجال و حاشیههای زیادی همراه بود.
یکی از انتقادهای جدی به زاکانی نداشتن تخصص و سابقه در این زمینه است؛ به گونهای که سازمان بازرسی کل کشور نیز تایید کرد او سابقه و مدرک مرتبط را برای اداره شهرداری تهران ندارد.
زاکانی که پیشتر رییس سازمان بسیج دانشجویی بود، از جمله کسانی است که در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» از سوی بریتانیا تحریم شد.
پایتخت ایران از مشکلات متعددی از جمله آلودگی هوا، ترافیک سنگین، فرونشست زمین، کمبود آب، گرانی مسکن، و فرسودگی و ناکافی بودن ناوگان حمل و نقل عمومی رنج میبرد.
فعالیتهای انتخاباتی و رقابتهای سیاسی زاکانی در سالهای اخیر، نگرانیها را درباره مدیریت کلانشهر تهران افزایش داده است.