اعتراض و اعتصاب پرستاران در ایران با وجود فشارهای شدید امنیتی

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۱

اعتراضات گسترده پرستاران که از روز ۱۵ مرداد آغاز شده، با وجود فشارهای امنیتی در روز پنج‌شنبه اول شهریور ادامه یافت. این تجمعات در شهرهای مختلفی از جمله اراک، چابهار و مشهد شکل گرفت. پرستاران معترض در این شهرها دست از کار کشیدند و اعتصاب کردند.

بر اساس ویدیوهای منتشر شده در کانال تلگرام حال‌وش، پرستاران بیمارستان‌های چابهار روز پنج‌شنبه هم‌زمان با اعتصابات سراسری پرستاران و کادر درمان بیمارستان‌های شهرهای مختلف کشور، مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع اعتراضی زدند.

گروهی از پرستاران و کادر درمان در اراک روز پنج‌شنبه تجمع کردند و شعارهایی چون «حقمون رو نگیریم/ شیفتامونو نمی‌ریم» و «با حقوق ۱۰ تومن نمی‌شه زندگی کرد» سر دادند.

در مشهد، پرستاران بیمارستان قائم این شهر بار دیگر دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

آن‌ها در جریان این تجمع شعارهایی از جمله «نه تهدید نه احضار/ ما نمی‌ریم سر کار»، «پرستار اعتصاب/ شبستری توی خواب» سر دادند.

اشاره آن‌ها به بی‌توجهی محمود محمدزاده شبستری، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خواسته‌هایشان بود.

هم‌زمان با ادامه اعتراضات پرستاران در کشور، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت مسعود پزشکیان، در گفت‌وگویی با شبکه خبر صدا و سیما خبر داد که بودجه بدهی پرستاران، روز چهارشنبه در هیات دولت محاسبه و تصویب شد و به تدریج پرداخت خواهد شد.

بازداشت پرستاران معترض

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران گزارش داد زهرا تمدن، سرپرستار بخش ۱۰ بیمارستان مسیح دانشوری تهران، همراه با شمار دیگری از پرستاران این بیمارستان روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد.

طبق این گزارش، در اراک نیز دو نفر از پرستاران معترض بازداشت شده‌اند.

این تشکل صنفی در واکنش به بازداشت پرستاران معترض در روزهای گذشته نوشت که «اعتراض، تجمع و اعتصاب» را «حق مسلم پرستاران» می‌داند و هیچ گونه برخورد قضایی و امنیتی با پرستاران معترض را تحمل نخواهد کرد.

گروه‌های پرستاری و کادر درمان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد نیز برای رسیدگی به مشکلات معیشتی‌ خود در شهرهای مختلفی از جمله اهواز، اصفهان، تبریز، تهران، دهدشت، رشت، کرمانشاه و مریوان، تجمع و اعتصاب کردند.

از روز ۱۵ مرداد و به دنبال درگذشت پروانه ماندنی، پرستار جوان، اعتصابات گسترده پرستاران در شهرهای مختلف کشور آغاز شد.

ماندنی ۳۲ ساله، پرستار بیمارستان «امام حسین» سپیدان استان فارس بود که روز ۱۲ مرداد بعد از همراهی سه بیمار برای اعزام از این بیمارستان به یکی از بیمارستان‌های شیراز، به دلیل فشار کار زیاد (در پزشکی به آن «سندروم کاروشی» می‌گویند) جان خود را از دست داد.

بیش از ۲۲۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی در ایران مشغول کار هستند.

در سراسر کشور به ازای هر هزار نفر جمعیت، به طور میانگین ۱/۵ نفر پرستار وجود دارد.

میانگین جهانی پرستار به ازای هر هزار بیمار، سه نفر است.

در حال حاضر به استناد گفته‌های شمار زیادی از پرستاران و کادر درمان، آنان نه تنها دچار فرسودگی می‌شوند بلکه خدمات کامل پرستاری نیز به بیماران ارائه نمی‌شود.

دستمزد بسیار پایین و شرایط سخت کاری، تقاضا برای این شغل را کاهش داده و نظام درمان ایران را با وضعیتی پیچیده مواجه کرده است.

اعتراضات نظام پرستاری و به طور کلی کادر درمان در ایران محدود به اعتصابات اخیر نبوده است.

تیر ماه امسال نیز پرستاران دست به اعتراض زدند.

فریدون مرادی، عضو شورای عالی نظام پرستاری، در همین ماه اعلام کرد ماهانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از پرستاران مهاجرت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: پرستاران و فروپاشی نظام سلامت

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها