اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، در خصوص کشته شدن اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در سفر به تهران، به سایت جماران گفت بر اساس گزارشها و اطلاعیهای که سپاه پاسداران داده، عوامل نفوذی در کشتن هنیه نقشی نداشتهاند.
پیش از این و در روز ۱۴ مرداد، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی گفت: «معاون نیروی قدس سپاه پاسداران تاکید کرد کشتن اسماعیل هنیه در تهران حاصل نفوذ نبوده و در این حادثه، موضوع نفوذ مطرح نیست.»
چند روز قبل از این اظهارات و در روز ۱۰ مرداد، حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مجلس، در واکنش به ترور هنیه در تهران گفت که در کشته شدن او نمیتوان احتمال «ایفای نقش افراد نفوذی» را رد کرد.
حاجی دلیگانی در این باره گفت که اسرائیل ممکن است «با پرداخت دلارهای آمریکایی به برخی افراد نادان یا خودفروخته»، آنها را برای دریافت اطلاعات یا «انجام عملیاتهای تروریستی»، اجیر کند.
هنیه، رییس پیشین دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان به عنوان رییس دولت چهاردهم مهمان جمهوری اسلامی بود، بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد در قلب پایتخت با آنچه سپاه پاسداران آن را «پرتابه از هوا» توصیف کرد، کشته شد.
بیشتر بخوانید: چه کسی، با چه بودجهای مسئول حفاظت از اسماعیل هنیه بود
پس از ترور هنیه، نگاهها به سمت ناکارآمدی دستگاه امنیتی و حفاظتی در جمهوری اسلامی رفت و صحبتهای پیشین مسئولان امنیتی جمهوری اسلامی از جمله خطیب، در رسانههای اجتماعی یادآوری شدند.
خطیب روز سوم مرداد در فاصله یک هفته تا کشته شدن هنیه گفته بود که «متلاشی کردن شبکه نفوذ موساد، نقطه عطف عملکرد وزارت اطلاعات در دولت ابراهیم رئیسی» بوده است.
به گفته خطیب، «شبکه، دسترسی و توانمندیهای شبکه نفوذ موساد که شخصیتهای علمی ایران را ترور میکرد یا در مراکز حیاتی خرابکاری میکرد»، از بین رفت.
او روز ۳۱ تیر ماه امسال نیز در توجیه ۱۰ برابر شدن بودجه این وزارتخانه گفته بود با این افزایش بودجه، «با اسرائیل به خوبی مقابله شده» است.
خطیب روز ۱۲ مرداد و پس از کشته شدن هنیه در تهران اعلام کرد کشتن او «به دست اسرائیلیها و با چراغ سبز آمریکا» انجام شد.
وزیر اطلاعات دولت پزشکیان که در دوران ریاستجمهوری رئیسی نیز در این سمت مشغول به کار بود، روز ۲۸ مرداد و در جلسه علنی مجلس برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی نیز گفت: «امروز در نقطهای ایستادهایم که قدرت، امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است.»
خطیب در کارنامه خود در حوزههای مختلف در نقض حقوق اساسی شهروندان نقش پررنگی داشته است.
بیشتر بخوانید: وزیر اطلاعات دولت پزشکیان؛ اسماعیل خطیب کیست