مدیرعامل توانیر: امسال مصرف برق ۴۲ بار از رکورد سال گذشته عبور کرد

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۴

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر از جابه‌جایی پی‌درپی رکورد مصرف برق در کشور خبر داد و اعلام کرد روز شنبه در ساعات اوج مصرف، تقاضای مصرف برق به ۷۷ هزار مگاوات رسید. به گفته او تقاضای مصرف برق در طول امسال ۴۲ بار با اعداد غیرقابل‌باور از رکورد سال گذشته عبور کرد.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه چسبندگی گرما و دمای بالا تا اواخر هفته جاری نیز ادامه دارد، گفت که افزایش مصرف زیاد موجب بروز برخی مشکلات در تامین برق پایدار شده است.

او از مردم خواست با صرفه‌جویی حداقل ۱۰ درصدی به کاهش مشکلات تامین برق پایدار و مستمر در کشور کمک کنند.

طبق اعلام سازمان هواشناسی، ایران در طول مرداد امسال گرمای بی‌سابقه‌ای را طی پنجاه سال اخیر پشت سر گذاشت.

رجبی مشهدی با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی مبنی بر کاهش دما در ایران از روز سوم شهریور گفت که نه‌تنها دمای هوا کاهش نیافت بلکه گزارش‌ها حاکی است که کشور با پایداری و تداوم گرمای نامتعارف تا پایان هفته جاری نیز مواجه است.

بیشتر بخوانید: ابر بحران انرژی: بزرگ‌ترین چالش امنیتی جمهوری اسلامی

مازیار جمشیدی، مدیر بهره‌برداری و کنترل شبکه برق کشور نیز روز چهارم شهریور درباره افزایش دمای هوا به خبرگزاری ایرنا گفت: «در هفته اول شهریور ماه قرار داریم و افزایش دمای هوا همچنان ادامه دارد، به گونه‌ای که از امروز تا پایان هفته جاری شاهد افزایش دمای هوا و به نسبت آن افزایش میزان مصرف برق در کشور خواهیم بود.»

جمشیدی با بیان اینکه امروز نسبت به شنبه و چهارشنبه هفته گذشته میزان مصرف برق در کشور حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ مگاوات افزایش داشته، پیش‌بینی کرد که میزان مصرف برق در کشور از مرز ۷۵ هزار مگاوات عبور کند.

خبرگزاری مهر، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی روز دوم شهریور نوشت که حدود ۲۰ درصد از پست‌های شبکه برق بالای ۳۰ سال عمر دارند و فرسوده هستند.

در این گزارش با اشاره به اینکه ۱۵.۳ درصد از پست‌های شبکه برق بالای ۳۵ سال عمر دارند، تاکید شد که با افزایش مصرف برق این پست‌های فرسوده دچار حوادث ناگهانی شده و از مدار خارج می‌شوند.

چندین سال است ناتوانی حکومت در تامین برق، صدها شهر و روستا را در تابستان در خاموشی فرو برده، اما بحران کمبود شدید برق در ایران در هفته‌های اخیر به اوج خود رسیده است.

از هفته اول مرداد ۱۴۰۳، شورای اطلاع‌رسانی دولت و مقام‌های محلی در برخی استان‌ها، به دلیل ناتوانی در تامین برق، به طور مداوم اداره‌ها را تعطیل یا نیمه‌تعطیل کرده‌اند و این روند ادامه دارد.

کارشناسان، سرمایه‌گذاری نکردن متناسب در صنعت برق، توسعه نیافتن نیروگاه‌ها، شبکه تولید و انتقال فرسوده و آزاد نبودن قیمت انرژی در ایران را برخی عوامل موثر در ناترازی برق و کسری ۱۴ هزار مگاواتی آن دانسته‌اند.

بیشتر بخوانید: صادرات برق در جمهوری اسلامی: چراغی که به خانه روا نیست

در این میان، برخی به جای اشاره به مسئله اصلی، با متهم کردن شهروندان، صورت مسئله را جعل می‌کنند.

مسعود پزشکیان، رییس‌ جمهوری، روز ۱۴ مرداد در جلسه هیات دولت با اشاره به مشکل تامین انرژی در ایران از شهروندان خواست در مصرف برق صرفه‌جویی کنند.

مسئله واقعی‌تر، زیان انباشه مجموعه مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران و شفاف نبودن آمار صادرات و واردات برق است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
خبرها
حرف آخر با پوریا زراعتی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها