دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سهشنبه ششم شهریور هشدار داد فرانسه با طرح اتهامات سنگین علیه پاول دورف، بنیانگذار و مالک پیامرسان تلگرام، ممکن است به دنبال «ارعاب» او باشد.
پسکوف اتهامات مطرح شده علیه دورف را «بسیار جدی» خواند و تاکید کرد اثبات چنین اتهاماتی نیاز به «مدارک جدی» دارد.
رسانهها شامگاه سوم شهریور گزارش دادند مالک تلگرام به موجب حکم صادر شده از سوی مقامهای فرانسوی در فرودگاه بورژه در حومه پاریس بازداشت شده است. دورف ۳۹ ساله از مبدا جمهوری آذربایجان با جت شخصی خود در سفر بود.
شبکه تلویزیونی تیاف-۱ فرانسه خبر داد بنیانگذار تلگرام به دلیل همکاری نکردن با نهادهای قانونی و نیز نقش احتمالیاش در جرایمی مانند کلاهبرداری، پولشویی، قاچاق مواد مخدر و فعالیتهای مربوط با کودککامی (پدوفیلی) دستگیر شده است.
بر اساس این گزارش، دفتر مبارزه با نقض قوانین کودکان که زیرمجموعه اداره ملی پلیس قضایی فرانسه به حساب میآید، حکم بازداشت دورف را صادر کرده است.
سخنگوی کرملین در ادامه اظهارات خود گفت در صورتی که فرانسه اسنادی را برای اثبات اتهامات دورف ارائه نکند، اقدام به بازداشت او چیزی جز «تلاشی مستقیم برای محدود کردن آزادی ارتباطات» و «ارعاب مستقیم رییس یک شرکت بزرگ» نخواهد بود.
پسکوف افزود این رویکرد دقیقا همان چیزی است که امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه آن را انکار کرده است.
مکرون روز پنجم شهریور تاکید کرد بازداشت مالک تلگرام در فرانسه در راستای انجام «تحقیقات قضایی» انجام شده و «به هیچ عنوان تصمیمی سیاسی نیست».
مکرون با اشاره به اهمیت آزادی بیان در کشورش افزود: «فرانسه عمیقا به آزادی بیان و ارتباطات، به نوآوری و به روحیه کارآفرینی متعهد است و همچنان به این اصول پایبند خواهد ماند.»
رسانههای فرانسوی روز چهارم شهریور گزارش دادند اتهامات وارده به دورف ممکن است او را با مجازاتی تا ۲۰ سال حبس مواجه کند.
شبکه فرانس۲۴ خبر داد قرار بازداشت بنیانگذار تلگرام تا روز چهارشنبه هفتم شهریور تمدید شده است.
دورف که زاده روسیه است، در سال ۲۰۲۱ تابعیت فرانسه را به دست آورد. او همچنین دارای تابعیت امارات متحده عربی است.
امارات روز ششم شهریور خواستار دسترسی دورف به خدمات کنسولی شد و اعلام کرد پرونده او را از نزدیک دنبال میکند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه نیز روز ششم شهریور هشدار داد روابط مسکو و پاریس در پی بازداشت دورف، به پایینترین حد خود رسیده است.
طی سالهای اخیر، روابط دو کشور در پی پشتیبانیهای نظامی و سیاسی فرانسه از اوکراین در برابر روسیه، به سردی گراییده است.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.
فرانسه پیش از آغاز بازیهای المپیک، روسیه را به تلاش برای بیثبات کردن این کشور متهم کرد. مسکو این اتهام را مردود دانست.