مقام‌های چینی و آمریکایی درباره دور جدید مذاکرات بایدن و شی گفت‌وگو کردند

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۰۷

مقام‌های ارشد چین و آمریکا پس از دیدارهایی در پکن اعلام کردند که در مورد برگزاری دور تازه مذاکرات بین جو بایدن و شی جین‌پینگ روسای جمهوری چین و آمریکا در آینده نزدیک گفت‌وگو کرده‌اند.

این گفتگوها روز چهارشنبه، هفت شهریور، در جریان دیداری نسبتا طولانی میان وانگ یی، دیپلمات ارشد چین و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، انجام شد.

این دیدار در پس زمینه اختلافات شدید بین این دو ابرقدرت جهانی و مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده انجام گرفت.

بر اساس گزارش مقام چینی، هر دو طرف در این دیدار توافق کردند که تماس‌های ویدیویی بین فرماندهان نظامی دو کشور که مسوولیت نقاط حساس در منطقه هند و اقیانوس آرام را بر عهده دارند، «در زمان مناسب» انجام شود.

خبرگزاری رویترز نوشت که واشینگتن امیدوار است بتواند با چنین تماس‌هایی از درگیری در مناطقی نظیر تنگه تایوان جلوگیری کند.

به گزارش شبکه تلویزیونی دولتی چین، وانگ به سالیوان گفت: «کلید توسعه آرام تعامل چین و ایالات متحده در رفتار برابر با یکدیگر نهفته است.»

کاخ سفید نیز اعلام کرد که «دو طرف در مورد طیف وسیعی از مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و جهانی گفتگوهای صریح، اساسی و سازنده داشتند».

این اظهارات پس از دومین روز گفت‌وگوهای سالیوان با وانگ و دیگر مقامات دو کشور، با هدف کاهش تنش بین دو ابرقدرت صورت گرفت.

نشست‌های آمریکا و چین تا روز پنجشنبه ادامه خواهد داشت و انتظار می‌رود موضوعاتی که دو کشور در مورد آنها اختلاف دارند، از جمله مسائل تجارت، مسائل خاورمیانه، جنگ در اوکراین و ادعاهای ارضی چین در مورد تایوان و دریای چین جنوبی را پوشش دهد.

وانگ به سالیوان گفت که ایالات متحده باید «تسلیح تایوان را متوقف کند» و از «اتحاد مجدد» مسالمت‌آمیز چین حمایت کند.

او افزود: «تایوان متعلق به چین است و استقلال تایوان بزرگ‌ترین خطر برای صلح و ثبات در تنگه تایوان است.»

بر اساس گزارش رسانه‌های چینی، وانگ همچنین مخالفت پکن را با تعرفه‌های گمرکی ایالات متحده و کنترل‌هایی که سازندگان تراشه در چین را هدف قرار می‌دهد، ابراز کرد و گفت که واشینگتن باید از به خطر انداختن منافع مشروع چین دست بردارد.

اما در بیانیه ایالات متحده آمده بر برخی زمینه‌های مورد توافق بالقوه تاکید و به «نگرانی‌های مشترک» در مورد (کره شمالی)، برمه، و خاورمیانه اشاره شده است.

مقامات آمریکایی همچنین گفتند که جان پودستا، مشاور بایدن در زمینه تغییرات اقلیمی به زودی برای گفت‌وگو با مقامات چینی به این کشور سفر می‌کند.

چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان، که کشتی‌هایش بارها با کشتی‌های فیلیپینی در دریای چین جنوبی درگیر شده‌اند، اعلام کرده که ایالات متحده نباید حاکمیت چین را تضعیف کند و از «اقدامات نقض‌کننده» فیلیپین حمایت نکند.

مانیل و واشینگتن یک معاهده دفاعی متقابل امضا کرده‌اند و ایالات متحده متعهد شده که به فیلیپین در برابر حملات مسلحانه به کشتی‌ها و سربازان این کشور در دریای چین جنوبی کمک کند.

در اردیبهشت‌ماه گذشته، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا نیز در پکن گفت دو کشور می‌توانند در گفت‌وگوها درباره مسائلی همچون روابط نظامی، هوش مصنوعی و مقابله با ماده مخدر فنتالین به پیشرفت دست یابند.

واشینگتن پیشتر چین را متهم کرده بود که برای ورود فنتانیل به بازار مواد مخدر آمریکا تلاش می‌کند.

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین نیز گفت روابط دو کشور به ثبات رسیده اما آمریکا باید از دخالت در امور داخلی چین بپرهیزد.

در آن زمان، حمایت چین از روسیه در جنگ با اوکراین از جمله دیگر محورهای مذاکرات دو طرف گزارش شده بود.

مقام‌های وزارت امور خارجه ایالات متحده پیش از آن نشست‌ها تصریح کردند که حمایت چین از روسیه قوی است و گفتند که واشینگتن آماده است تا علیه شرکت‌های چینی که به بازسازی و تامین مجدد صنایع دفاعی روسیه کمک می‌کنند، اقدام کند.

با وجود مبادلات گسترده تجاری و تشکیل کارگروه‌هایی که به مسائلی مانند افزایش ارتباطات نظامی و تجارت جهانی رسیدگی می‌کنند، تنش‌ها میان آمریکا و چین همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها