سایت حالوش شنبه ۱۰ شهریور خبر داد که شرکت «آرشین کوه» وابسته سازمان هوا فضای سپاه پاسداران، شبه نظامیان افغانستانی گروه فاطمیون و همچنین دیگر نظامیان پیشین افغانستان را به عنوان کارگر در این شرکت استخدام کرده است.
شرکت آرشین کوه در زمینه تولید دیوارهای بتنی پیش ساخته و ایجاد جاده در بریس واقع در چابهار فعالیت میکند.
حالوش، همچنین گزارش داد که پس از افشای این خبر، مقامهای ارشد سپاه دستور دادهاند بیشتر این نیروها با کامیون از چابهار به منطقهای در نگور منتقل شوند.
طبق گزارش حالوش، سرپرست کارگران نیروهای افغان که از شبهنظامیان فاطمیون است، «حکمت» نام دارد و با شرکت آرشین کوه در زمینه تعمیر و نگهداری ماشینآلات با حداقل ۲۰ کارگر قرارداد ماهانه یک میلیارد تومانی امضا کرده است.
بر اساس این گزارش، حمکت همچنین با داشتن حداقل ۵۰ کارگر در قسمت بتنریزی دیوارها، شبی ۶۰ میلیون تومان درآمد کسب میکند.
گزارش حالوش خاطرنشان کرد استخدام شبهنظامیان فاطمیون در آرشین کوه در حالی است که شهروندان بومی بلوچ در استخدام و میزان دریافت حقوق با تبعیض آشکاری مواجه هستند.
این گزارش به نقل از یک منبع آگاه نوشت رانندههای «پایه یک» دستگاه سنگین این شرکت که از اهالی شهرهای دیگر هستند، در ازای ۲۴ روز کار ۳۶ میلیون تومان دریافت میکنند، اما رانندههای پایه یک بلوچ برای ۲۴ روز کار ۲۴ میلیون تومان دستمزد میگیرند.
طبق این گزارش، علاوه بر شیعیان افغانستانی که مستقیما یا تحت عناوین مختلف جذب گروه فاطمیون یا زیر شاخههای این گروه شدهاند، مهاجران نظامی اهل سنت افغان نیز با دریافت کارت مخصوص به استخدام بسیج در آمدهاند.
اقدام سپاه در استخدام شبهنظامیان افغانستانی فاطمیون در حالی است که جمهوری اسلامی حضور مهاجران افغانستانی را در استان سیستان و بلوچستان ممنوع اعلام کرده است و روزانه دهها مهاجر افغان در این استان بازداشت و از ایران اخراج میشوند.
استخدام شبهنظامیان فاطمیون بخشی از سیاستهای گستردهتر جمهوری اسلامی در افزایش حضور شبهنظامیان گروههای نیابتی خود در عرصههای اقتصادی و آموزشی ایران است.
محمد مقیمی، رییس دانشگاه تهران، پنجشنبه ۲۵ مرداد از افزایش پذیرش بدون کنکور اعضای الحشد الشعبی، نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی در عراق، خبر داد و گفت این افراد در این دانشگاه آموزش نظامی نمیبینند و در زمینه مدیریت تحصیل میکنند.
اواسط تیر سال گذشته گزارشهایی رسمی درباره «همکاری و توافق» حشد شعبی با دانشگاه تهران برای تحصیل نیروهایش در این دانشگاه منتشر شد.
همان زمان، حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت حشد شعبی افشا کرد که پیش از این توافق هم دستکم ۹۵ نیروی این مجموعه با نظارت ابومهدی المهندس، از رهبران این گروه، برای تحصیل به دانشگاههای ایران اعزام شده بودند.
رییس دانشگاه تهران درباره «افزایش دو برابری» پذیرش دانشجویان خارجی و به ویژه عراقی، گفت اعضای حشد شعبی شامل فرزندان نیروهای زنده، کشته شده و مجروح «جبهه مقاومت است.
مقیمی اعضای حشد شعبی را به دلیل تلاش برای «ارتقای آرمانهای اسلامی»، افرادی شایسته توصیف کرد و گفت: «ما آموزش نظامی که نداریم. در این دانشگاه به آنان آموزش علمی در زمینههای رشته مدیریت میدهیم تا بعد در مدیریت کشور خود ایفای نقش کنند.»