تیراندازی نزدیک سرکنسولگری اسرائیل در مونیخ؛ فرد مظنون کشته شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۱۵

رسانه‌های آلمان از تیراندازی در نزدیکی سر کنسولگری اسرائیل در مونیخ خبر دادند. یک نفر مظنون هدف گلوله نیروهای پلیس قرار گرفت و کشته شد. سرکنسولگری اسرائیل در مونیخ پس از تیراندازی بسته شد.

بر اساس گزارش‌ها، تعداد زیادی از نیروهای پلیس روز پنجشنبه در نزدیکی سرکنسولگری اسرائیل و موزه تاریخ نازیسم در مونیخ حضور پیدا کردند.

پلیس مونیخ در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که یک «فرد مظنون» هدف گلوله قرار گرفت و به نظر می‌رسید این فرد اسلحه حمل می‌کرد.

مقامات محلی در مونیخ اعلام کردند این فرد مظنون کشته شده است.

نشریه اشپیگل آلمان گزارش داد نام عامل حمله عمره است که در اتریش متولد شده و پیش از این به عنوان یک «اسلامگرا» شناخته شده است.

سخنگوی پلیس مونیخ تایید کرد که عامل حمله در نزدیکی سرکنسولگری اسرائیل، تبعه اتریش و ۱۸ ساله بوده است.

پلیس از حاضران در این محل خواسته بود تا از منطقه دور شوند و همچنین گفت که یک هلیکوپتر در منطقه مستقر شده تا دید بهتری از وضعیت به پلیس بدهد.

موزه تاریخ نازیسم که اسناد و وقایع دیکتاتوری نازی‌ها را مستند می‌کند، در نزدیکی سرکنسولگری اسرائیل در محله ماکسورشتات مونیخ واقع شده است.

نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، حادثه روز پنجشنبه را یک «حادثه جدی» توصیف و تاکید کرد که حفاظت از مراکز اسرائیل در آلمان در بالاترین اولویت قرار دارد.

وزیر کشور آلمان گفت که نمی‌خواهد در مورد جزییات بیشتر این حادثه گمانه‌زنی کند.

وزارت خارجه اسرائیل اعلام کرد که دیپلمات‌ها و کارکنان سر کنسول‌گری این کشور در مونیخ آسیبی ندیده‌اند.

اسحاق هرتزوگ رییس‌جمهور اسرائیل با همتای آلمانی خود اشتاین مایر صحبت کرد.

این دو نفر به طور مشترک این حادثه را محکوم کردند.

همزمان با سالگرد گروگان گرفتن ورزشکاران اسرائیلی

تیراندازی در نزدیکی سرکنسول‌گری اسرائیل در مونیخ در سالگرد گروگان گرفتن ورزشکاران اسرائیل در المپیک مونیخ در سال ۱۹۷۲ و کشته شدن آنان انجام شده است.

قرار بود روز پنجشنبه در این سرکنسولگری مراسم بزرگداشت سالگرد حمله المپیک ۱۹۷۲ مونیخ برگزار شود.

در خردادماه، سرویس امنیتی سوئد و موساد اعلام کردند جمهوری اسلامی از شبکه‌های جنایتکار در سوئد و دیگر کشورهای اروپایی برای حمله به سفارت‌‌خانه‌ها و شهروندان اسرائیل استفاده می‌کند.

سرویس امنیتی سوئد (سپو) روز ۱۰ خرداد در بیانیه‌ای افزود این فعالیت‌ها در درجه اول گروه‌ها و افراد ناراضی از جامعه ایرانیان مهاجر را هدف قرار داده اما به نمایندگان کشورهای دیگر مانند اسرائیل نیز کشیده شده است.

پس از حمله به کنسولگری ایران در دمشق در فروردین ماه که جمهوری اسلامی، اسرائیل را مسوول آن دانست، نیروهای سپاه پاسداران در اقدامی بی‌سابقه موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت اسرائیل پرتاب کردند.

در آن زمان گزارش شد که اسرائيل سفارت‌های خود در ۳۰ کشور دنیا را به دلیل حمله احتمالی وابستگان سپاه تعطیل کرد.

تیر ماه سال گذشته، الی کوهن، وزیر امور خارجه وقت اسرائیل، در واکنش به خنثی شدن طرح «حمله به سفارت اسرائیل در جمهوری آذربایجان»، گفت که جمهوری اسلامی پشت پرده این حمله بوده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های آذربایجان، افرادی که «از یک کشور همسایه» وارد جمهوری آذربایجان شده‌ بودند، قصد داشتند با بمب‌گذاری و به آتش کشیدن سفارت اسرائیل، به آن حمله کنند.

در سال ۱۴۰۱ نیز در پی احتمال جدی حمله نیروهای جمهوری اسلامی به سفارت اسرائیل در دهلی‌نو، پلیس هند علاوه بر اتخاذ تدابیر شدید امنیتی، اقدام به برگزاری مانور و تمرینات بی‌سابقه با مشارکت نیروهای اسرائیلی در اطراف این سفارت کرد.

بیش از یک سال قبل از آن، در بهمن ۹۹، انفجاری در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو رخ داد و رسانه‌های هندی گزارش دادند پلیس پاکت نامه‌ای خطاب به سفیر اسرائیل در محل انفجار پیدا کرد که در آن به نام‌های قاسم سلیمانی و محسن فخری‌زاده اشاره شده بود.

خبر اقدام پلیس هند در برگزاری تمرین در اطراف سفارت اسرائیل چند روز پس از آن منتشر شد که ایران‌اینترنشنال از خنثی شدن طرح سپاه قدس برای انجام سه ترور در اروپا خبر داد.

ایران‌اینترنشنال نهم اردیبهشت ۱۴۰۱ در گزارشی اختصاصی خبر داد که یک عضو یگان ۸۴۰ نیروی قدس به ماموریت خود برای انجام سه ترور در ترکیه، آلمان و فرانسه اذعان کرده است.

یک روز پس از انتشار این گزارش، رسانه‌های اسرائیلی خبر دادند این طرح را موساد خنثی کرده و از این عضو نیروی قدس سپاه در داخل خاک ایران بازجویی و سپس او را رها کرده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

آستانه
خبرها
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها