ناو هواپیمابر تئودور روزولت در حال خروج از خاورمیانه و بازگشت به آمریکاست

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۲

به گزارش واشینگتن پست، ناو هواپیمابر یواس‌اس تئودور روزولت که در چند هفته گذشته برای مقابله به حمله احتمالی جمهوری اسلامی و نیروهای نیابتی آن به اسرائیل و حافظت از نیروهای آمریکایی به خاورمیانه اعزام شده بود، با تصمیم پنتاگون در حال بازگشت به محل استقرارش در ایالات متحده است.

از زمان آغاز جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه در پاییز سال گذشته، دست‌کم یک ناو هواپیمابر ایالات متحده به طور ثابت در خاورمیانه مستقر بوده است و تنها در دوره‌های کوتاهی، دو ناو هواپیمابر همزمان در این منطقه حضور داشته‌اند.

این ناو هواپیمابر قرار بود سه هفته پیش از خاورمیانه خارج شود اما با دستور لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، مدت استقرار آن در منطقه به مدت کوتاهی تمدید شد تا در این مدت همراه با ناو هواپیمابر یواس‌اس آبراهام لینکلن همزان در این منطقه حضور داشته باشند.

ناو یواس‌اس آبراهام لینکلن اکنون به همراه چندین ناو جنگی دیگر در خلیج عمان مستقر است، حدود سه هفته پیش وارد خاورمیانه شد.

فرماندهان نظامی ایالات متحده در خاورمیانه استدلال می‌کنند که حضور یک ناو هواپیمابر آمریکایی و ناوهای جنگی همراه آن به عنوان یک عامل بازدارنده موثر در منطقه، به ویژه در مقابل جمهوری اسلامی، عمل کرده است.

تا پیش از پاییز گذشته و شروع جنگ غزه، سال‌ها بود که ایالات متحده این حجم از نیروی نظامی دریایی را به منطقه اختصاص نداده بود.

تا پیش از رسیدن ناو هواپیمابر یواس‌اس تئودور روزولت به خاورمیانه، ناو هواپیمابر یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور، بیش از ۸ ماه در دریای سرخ مستقر بود و درگیر پاسخگویی به حملات احتمالی علیه اسرائیل و همچنین دفاع از کشتی‌های تجاری و نظامی در برابر حملات حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در یمن بود.

نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده است عملیاتی که یواس‌اس دوایت دی آیزنهاور در دریای سرخ انجام داده است، شدیدترین عملیاتی بوده که این نیرو از زمان جنگ جهانی دوم در آن درگیر بوده است.

جابه‌جایی نیروهای آمریکایی در خاورمیانه

مقامات آمریکایی که به شرط ناشناس ماندن درباره جابجایی نیروها با واشینگتن پست صحبت کردند، گفتند که ناو روزولت که محل استقرار آن سن دیگو است و ناوشکن یواس‌اس دنیل اینوئی عازم منطقه شده‌اند و پنجشنبه ۲۲ شهریور به مقر فرماندهی آمریکا در اقیانوس هند می‌رسند.

یواس‌اس راسل، دیگر ناوشکن این گروه ضربت، هم پیشتر خاورمیانه را ترک کرده و عازم دریای چین جنوبی فعالیت می‌کند.

مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند هواپیمابر روزولت که محل استقرار آن سن‌دیگو در کالیفرنیا است و ناوشکن یو‌اس‌اس‌ دانیل اینویه قرار است پنجشنبه به منطقه فرماندهی هند و اقیانوس آرام نیروی دریایی ایالات متحده برسند.

یو‌اس‌اس راسل، دیگر ناوشکن این گروه ضربتی، پیش از این خاورمیانه را ترک کرده بود و اکنون در دریای چین جنوبی مشغول عملیات دریایی است.

بنا بر همین گزارش، چندین ناو آمریکایی دیگر نیز اکنون در شرق دریای مدیترانه مشغول گشت‌زنی و عملیات دریایی هستند و دو ناوشکن و زیردریایی موشک‌انداز یواس‌اس جورجیا هم در دریای سرخ مستقر هستند.

پیشتر در ۱۵ مرداد سال جاری روزنامه واشینگتن پست گزارش داد دو ناوشکن یواس‌اس لابون» و یو‌اس‌اس کول مستقر در خلیج عمان عازم اسرائیل شده‌اند.

تقویت حضور دریایی آمریکا در منطقه پس از کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران

چهار روز پیش از آن هم، در ۱۱ مرداد واشینگتن‌پست به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که پس از کشته شدن اسماعیل هنیه و فواد شکر، رهبران ارشد حماس و حزب‌الله، ۱۲ کشتی جنگی آمریکا عازم خاورمیانه شده و در آن‌جا مستقر شدند.

این کشتی‌ها شامل ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس تئودور روزولت و ناوهای همراهش و همچنین گروه آماده‌باش آمفیبی وُسْپ، شامل سه کشتی با بیش از چهار هزار تفنگدار دریایی و ملوان است.

۱۶ مرداد هم روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام پنتاگون گزارش داده بود در آستانه حمله احتمالی جمهوری اسلامی به اسرائیل، آمریکا یک گردان هواپیماهای جنگنده اف‌ای-۱۸ را از ناو هواپیمابر یو‌اس‌اس تئودور روزولت به پایگاه یکی از شرکای منطقه‌ای ایالات‌متحده در منطقه منتقل کرده است.

بنا بر اعلام پنتاگون، یک گردان هواپیماهای جنگنده اف-۲۲ نیز در روزهای آینده به این منطقه اعزام خواهد شد و هدف از اعزام این جنگنده‌ها، کمک به دفاع از اسرائیل و منابع و نیروهای ایالات متحده در منطقه است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها