فراخوان جهانی برای برگزاری سالگرد مهسا ژینا امینی؛ پدر مهسا: می‌خواهم اگر بگذارند

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۲

هم‌زمان با فراخوان‌های بزرگداشت دومین سالگرد قتل حکومتی مهسا ژینا امینی، امجد امینی در پیامی صوتی که به ایران‌اینترنشنال رسیده از تمایل خانواده به برگزاری مراسم خبر داد. در همین حال فشارها بر فعالان سیاسی و مدنی در آستانه دومین سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان افزایش یافته است.

امجد امینی گفت پیام‌ها و تماس‌های بسیاری از طرف مردم در خصوص برگزاری مراسم گرامی‌داشت مهسا دریافت کرده و «همه دوست دارند» بر سر مزار مهسا او حاضر شوند.

امینی افزود هنوز مشخص نیست که آیا نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی همانند سال گذشته مانع از برگزاری مراسم بزرگداشت مهسا خواهند شد یا خیر.

مهسا ژینا امینی روز ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد و مورد ضرب و شتم آنها قرار گرفت. او سه روز پس از دستگیری در اثر شدت جراحات وارده در بیمارستان کسری تهران جان خود را از دست داد.

در پی این رویداد، تجمعات اعتراضی ابتدا در تهران و سپس در بسیاری از نقاط ایران شکل گرفت.

سازمان حقوق بشر ایران در شهریور سال گذشته گزارش داد در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی، دست‌کم ۵۵۱ معترض، از جمله ۶۸ کودک و ۴۹ زن کشته شدند.

در آستانه دومین سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان، کمیته کردستان حزب کمونیست کارگری ایران با انتشار فراخوانی از مردم خواست روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور دست به اعتصاب سراسری بزنند.

همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و فراخوان‌های اعلام شده، ایرانیان خارج از کشور در بسیاری از نقاط جهان طی روزهای آینده برای گرامی‌داشت یاد کشته‌شدگان جنبش مهسا، در گردهمایی‌های مختلفی حضور خواهند یافت.

شیرین شمس، یکی از مسئولان نهاد انقلاب زنان، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت: «جمهوری اسلامی با وجود به‌کارگیری سرکوب‌های سازمان‌یافته، نمی‌تواند مانع از پیشروی انقلاب زن، زندگی، آزادی شود.»

شمس افزود در طول دو سال گذشته، زنان، دانشجویان، دانش‌آموزان، کارگران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان، رنگین‌کمانی‌ها و عموم مردم ایران در کنار یک‌دیگر به مبارزه خود علیه جمهوری اسلامی ادامه داده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل روز ۲۱ شهریور با انتشار گزارشی در دومین سالگرد خیزش «زن، زندگی، آزادی» تاکید کرد مقامات جمهوری اسلامی و عاملان جنایت علیه مردم، همچنان به شکل نظام‌مندی از مجازات مصون‌ مانده‌اند.

دایانا الطحاوی، از مدیران این سازمان، خواستار آغاز تحقیقات کیفری سایر کشورها درباره جنایت‌های حکومت ایران در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ شد.

در اسفند ۱۴۰۲، کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل در نخستین گزارش خود درباره جنبش مهسا اعلام کرد سرکوب خشونت‌بار این اعتراضات و تبعیض ساختاری فراگیر علیه زنان و دختران، منجر به نقض جدی حقوق بشر در ایران شده است و بسیاری از این موارد سرکوب، مصداق «جنایت علیه بشریت» محسوب می‌شوند.

در روزهای اخیر و در آستانه دومین سالگرد خیزش انقلابی ایرانیان، فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر فعالان سیاسی، صنفی و مدنی شدت یافته است.

موج تازه سرکوب و بازداشت فعالان به‌ویژه در کردستان، استان محل تولد مهسا امینی، پررنگ‌تر از سایر نقاط ایران بوده است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز ۲۲ شهریور خبر داد ۱۴ تن از فعالان صنفی معلمان در کردستان، به دادسرای عمومی و انقلاب سنندج و دیگر نهادهای امنیتی این شهر احضار شده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها