مسعود پزشکیان در جمع سران عشایر عراق با اشاره به سفر بدون ویزا در کشورهای حوزه شینگن پرسید که چرا مسلمانان از افغانستان و پاکستان نمیتوانند با قطار به کربلا و مکه سفر کنند. او پیش از این هم در سفر عراق خود خواسته بود کشورهای اسلامی مثل اتحادیه اروپا، مرزهای خود را بردارند.
همزمان با این اظهارات رییس دولت چهاردهم، جمهوری اسلامی در حال کشیدن دیوار در مرزهای خود با افغانستان و پاکستان است.
آرزوی جهان اسلام بدون مرز
روز چهارشنبه ۲۱ شهریور ماه، پزشکیان در بدو ورود به عراق در اولین سفر خارجی خود، برای اولین بار پیشنهاد «حذف مرز» را میان کشورهایی که از آنها با عنوان کشورهای اسلامی یاد میشود، مطرح کرد.
رییس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی، روز جمعه ۲۳ شهریور در سخنانش با اشاره به جنگهای طولانی در اروپا گفت: «وقتی به تاریخ نگاه میکنیم، اروپاییها نزدیک به ۱۰۰ سال همدیگر را میکشتند اما همین کشورهای اروپایی حالا با هم توافق کردند و به پول واحد رسیدند و بین هم به ارتباط مستمر برای منافع خود رسیدهاند.»
پزشکیان با اشاره به سهولت حمل و نقل در اروپا و اینکه «شما میتوانید سوار قطار شوید و از فرانسه به همه جای کشورهای اروپایی سفر کنید»، پرسید: «چرا مسلمانها نتوانند از پاکستان و افغانستان سوار قطار شود و به نجف و کربلا و مکه و مدینه بروند؟»
او پیش از این و در جریان دیدار با عبداللطیف جمال رشید، رییسجمهوری عراق، ضمن اشاره به سابقه دیرین و تاریخی دو کشور ایران و عراق، با تاکید بر ضرورت تشکیل اتحادیه مشترک کشورهای اسلامی، خواستار «حرکت به سمت برداشتن مرزهای کشورهای اسلامی مانند تجربه اتحادیه اروپا» شد.
برای آنچه تلاش به منظور اتحاد کشورهای اسلامی خوانده میشود، در حال حاضر «سازمان همکاری اسلامی» با ۵۷ عضو در در بیش از چهار قاره جهان فعال است.
به نظر نمیرسد در بین کشورهای اسلامی که در سالهای اخیر تنشهای گستردهای را تجربه کردند، ایده پزشکیان درباره برداشتن مرزها طرفدار چندانی داشته باشد.
پزشکیان روز جمعه در جمع عشایر عراقی، با اشاره به سخنان امام اول شیعیان گفت: «حضرت علی نفرمود مومنین با مومنین برابرند؛ فرمود مسلمان با مسلمان برابر است. اگر ما مسلمانان با هر باور و اعتقادی با هم برادری کنیم، آیا اسرائیل میتواند مسلمانان را قتل عام کند؟»
او در ادامه ضمن اشاره به جزییات نماز مسلمانان به موعظه حضار پرداخت و گفت: «وقتی نماز میخوانیم میگوییم همه با هم هستیم؛ خُب وقتی همه با هم هستیم چرا اختلاف میکنیم؟»
همزمان با سفر پزشکیان به عراق، یک شرکت امنیت سایبری از کشف کارزار جاسوسی هکرهای وابسته به تهران علیه سازمانهای دولتی این کشور خبر داد.
بر اساس یافتههای محققان شرکت اسرائیلی «چکپوینت»، هکرهای حکومتی ایران در ماههای گذشته با استفاده از مجموعهای جدیدی از بدافزارهای اختصاصی، اهدافی را در عراق مورد حمله خود قرار دادند.
این حملات به گروه هکری «ایپیتی۳۴» منتسب شده است.
این گروه به «اویلریگ» نیز شهرت دارد.
گزارشهای پیش از این نشان میدهند اویلریگ بهطور عمده سازمانهای مستقر در خاورمیانه را هدف قرار میدهد.