ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)

دبیرکل ناتو: می‌توانستیم برای جلوگیری از جنگ اوکراین اقدامات بیشتری انجام دهیم

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۴

ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در مصاحبه با روزنامه آلمانی فرانکفورتر آلگماینه اعلام کرد ناتو می‌توانست اقدامات بیشتری برای جلوگیری از حمله نظامی روسیه به اوکراین صورت دهد.

استولتنبرگ در این مصاحبه که روز شنبه ۲۴ شهریور منتشر شد، گفت ناتو اکنون در حال ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین برای مقابله با روسیه است اما می‌توانست این کار را پیش از شروع جنگ و برای جلوگیری از وقوع آن به انجام برساند.

او افزود اعضای ناتو پیش از شروع مناقشه کنونی، تمایلی به تجهیز اوکراین نداشتند زیرا نگران بودند این اقدام به تشدید تنش‌ها با مسکو بینجامد.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین روز پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

دبیرکل ناتو در ادامه مصاحبه خود تاکید کرد پایان دادن به جنگ اوکراین تنها از طریق مذاکره ممکن خواهد بود.

استولتنبرگ گفت: «برای خاتمه این جنگ، باید مجددا در مرحله‌ای با روسیه گفت‌وگو شود، اما این گفت‌وگو باید بر پایه قدرت اوکراین صورت گیرد.»

استولتنبرگ که پیش از این نخست‌وزیر نروژ بود، پس از ۱۰ سال حضور در ناتو، ماه آینده از سمت خود استعفا خواهد کرد.

قرار است مارک روته، نخست‌وزیر پیشین هلند، جانشین استولتنبرگ شود.

به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین، روابط مسکو و ناتو به سردی گراییده و نگرانی‌ها در خصوص شعله‌ورتر شدن آتش تنش‌ها در منطقه افزایش یافته است.

سران کشورهای عضو ناتو روز ۲۱ تیر با انتشار بیانیه‌ای تاکید کردند همچنان روسیه را مهم‌ترین و مستقیم‌ترین تهدید برای خود می‌دانند.

ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، روز ۲۲ شهریور هشدار داد اگر کشورهای غربی به اوکراین اجازه دهند با استفاده از موشک‌های دوربرد ساخت این کشورها به عمق خاک روسیه حمله کند، این اقدام به‌منزله نبرد مستقیم غرب و مسکو خواهد بود.

پوتین تاکید کرد چنین تصمیمی «ماهیت و دامنه» مناقشه کنونی را تغییر می‌دهد و بدین معنا خواهد بود که «کشورهای عضو ناتو، ایالات متحده و کشورهای اروپایی در جنگ با روسیه هستند».

دور جدید مبادله اسیران جنگی میان اوکراین و روسیه

در تحولی دیگر، روسیه و اوکراین ۲۰۶ اسیر جنگی را روز ۲۴ شهریور با یک‌دیگر مبادله کردند.

شبکه خبری فرانس‌۲۴ گزارش داد بر اساس توافق میان کی‌یف و مسکو که با میانجی‌گری امارات متحده عربی نهایی شد، ۱۰۳ اسیر جنگی از هر دو طرف درگیری آزاد شدند.

از زمان آغاز مناقشه کنونی، روسیه و اوکراین در چند نوبت، صدها اسیر جنگی را با میانجی‌گری امارات، عربستان سعودی و ترکیه مبادله کرده‌اند.

بازگشت اسیران جنگی اوکراین از روسیه، ۲۴ شهریور

گزارش‌ها همچنین حاکی از آن است که نیروهای روسیه به پیشروی خود در شرق اوکراین ادامه می‌دهند.

وزارت دفاع روسیه روز ۲۴ شهریور اعلام کرد نظامیان این کشور کنترل روستای ژِلان پِرش را در شرق اوکراین به دست گرفته‌اند. این روستا در حدود ۳۰ کیلومتری شهر راهبردی پوکروفسک قرار دارد.

پوکروفسک به دلیل داشتن خطوط راه‌آهن و دیگر دارایی‌های لجستیکی از اهمیت فراوانی برخوردار است.

یک فرمانده ارتش اوکراین در مصاحبه با بی‌بی‌سی شرایط میدان نبرد در اطراف پوکروفسک را بحرانی توصیف کرد.

بی‌بی‌سی نوشت به نظر می‌رسد راهبرد ارتش روسیه محاصره این منطقه باشد.

پوتین روز ۱۲ شهریور اعلام کرد ارتش این کشور «با سرعتی بی‌سابقه در حال پیشروی» در شرق اوکراین است و هر روز چندین کیلومتر مربع از این مناطق را تصرف می‌کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی

شنیداری

پادکست‌ها