امضای پیمان ابراهیم میان اسرائیل، امارات متحده عربی و بحرین به ابتکار دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین آمریکا، سپتامبر ۲۰۲۰

اسرائیل در چهارمین سالگرد امضای پیمان ابراهیم: به گسترش صلح در منطقه متعهدیم

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۵

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، در پیامی به مناسبت چهارمین سالگرد امضای «پیمان ابراهیم»، بر لزوم ادامه تلاش‌ها برای برقراری روابط میان اسرائیل و دیگر کشورهای خاورمیانه تاکید کرد.

کاتز روز یک‌شنبه ۲۵ شهریور در شبکه اجتماعی ایکس نوشت اسرائیل خود را به «گسترش دایره صلح با سایر کشورهای منطقه متعهد می‌داند».

او پیمان ابراهیم را توافقنامه‌ای «تاریخی» خواند و افزود این پیمان تغییرات مثبتی را در خاورمیانه از نظر سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و آموزشی به وجود آورد.

اسرائیل در سال‌های اخیر توانسته است به دنبال نگرانی‌های فزاینده کشورهای عربی منطقه در مورد سیاست‌های خصمانه حکومت ایران، روابط خود را با تعدادی از این کشورها عادی‌سازی کند.

اسرائیل ابتدا در سپتامبر ۲۰۲۰ در چارچوب پیمان ابراهیم با دو کشور امارات متحده عربی و بحرین روابط سیاسی و دیپلماتیک برقرار کرد و سپس در اکتبر همان سال با مراکش و در دسامبر ۲۰۲۲ با سودان پیمان عادی‌سازی روابط به امضا رساند.

وزیر امور خارجه اسرائیل در ادامه پیام خود، پیمان ابراهیم را نشان‌دهنده «سرنوشت مشترک» کشورهای خاورمیانه دانست و تاکید کرد داشتن «چشم‌انداز مشترک و همکاری» برای رقم زدن آینده‌ای بهتر در منطقه ضروری است.

کاتز گفت عادی‌سازی روابط اسرائیل با برخی کشورهای منطقه، صلح را در خاورمیانه به یک «واقعیت» تبدیل کرد.

او افزود اسرائیل به همکاری با شرکای منطقه‌ای خود با هدف «تحقق ارزش‌های پیمان ابراهیم» ادامه خواهد داد.

یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل

پیش‌تر و در روز سوم مرداد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در سخنرانی خود در کنگره آمریکا، خواستار تشکیل یک ائتلاف امنیتی برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی شد.

نتانیاهو اعلام کرد این اتحاد جدید می‌تواند «پیمان ابراهیم» را توسعه دهد و «ائتلاف ابراهیم» نام بگیرد.

او افزود: «تمام کشورهایی که با اسرائیل در صلح هستند و تمام کشورهایی که به دنبال صلح با اسرائیل هستند، باید به این اتحاد دعوت شوند.»

جمهوری اسلامی همواره از مخالفان سرسخت عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای منطقه بوده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز ۱۱ مهر ۱۴۰۲ عادی‌سازی روابط اسرائیل و کشورهای منطقه را به «شرط‌بندی روی اسب بازنده» تشبیه کرد و آن را قماری «محکوم به باخت» خواند.

جی‌دی ونس، گزینه دونالد ترامپ برای سمت معاونت اول ریاست‌جمهوری آمریکا، روز ۲۶ تیر از ابتکار ترامپ برای برقراری روابط دیپلماتیک میان اسرائیل و کشورهای منطقه تمجید کرد و گفت چنین اقدامی تضعیف جمهوری اسلامی را در پی خواهد داشت.

او اضافه کرد: «اگر می‌خواهید ایران را کنترل کنید، راهش این است که پول نفت آن را بگیرید ... اما [هم‌زمان] شما باید اسرائیل و کشورهای عرب سُنی را قادر سازید تا با یک‌دیگر همکاری کنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
۲۴ با فرداد فرحزاد

شنیداری

پادکست‌ها