مجتبی خامنهای، فرزند رهبر جمهوری اسلامی از تعطیلی کلاس درس خارج فقه خود خبر داد و گفت این موضوع ممکن است «همیشگی یا موقت» باشد.
مجتبی خامنهای روز یکشنبه اول مهر در درس خارج فقه و اصول خود که به صورت مجازی برگزار شد، اعلام کرد از این پس کلاس درسش برگزار نخواهد شد و امروز، آخرین روز تدریس اوست.
او گفت صرفا با دو نفر این مطلب را در میان گذاشته است و پدرش هم از تعطیلی این کلاسها خبر ندارد.
خامنهای در این ویدیو گفت تعطیلی درس تصمیم شخصی اوست و افزود: «موضوع ربطی به مسائل سیاسی ندارد و مسالهای میان من و خداوند است.»
شماری از رسانههای ایران گزارش دادند که ۷۰۰ نفر به صورت مجازی در کلاس فقه و اصول مجتبی خامنهای شرکت میکردند و این کلاس، سابقه ۱۳ ساله داشت.
برخی، یک دلیل مهم و احتمالی این اقدام را مراقبت امنیتی از مجتبی خامنهای بهعنوان اصلیترین گزینه جانشینی پدرش دانستند.
سالهاست که از مجتبی خامنهای، بهعنوان یکی از اصلیترین گزینههای جانشینی علی خامنهای یاد میشود.
فروردین سال گذشته سندی از سخنان بعضی فرماندهان ارشد سپاه در جلسه محرمانه با رهبر جمهوری اسلامی فاش شد که نشان میداد مجتبی خامنهای پروژه جانشینی پدرش را همچنان دنبال میکند و با دخالت در عزل و نصبها در بالاترین سطح، ظاهرا عبور از ابراهیم رئیسی را نیز آغاز کرده است.
پس از سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی در اواخر اردیبهشت امسال و مرگ او، این نظریه بار دیگر قدرت گرفت.
اواسط اسفند سال گذشته، صادق محمدی، نایب رییس مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، مجتبی خامنهای را شخصی «فقیه و مسلم» خواند که سالهاست و در قم درس خارج فقه و اصول دارد و گفت ممکن است او «یکی از گزینههای رهبری در آینده باشد».
میرحسین موسوی، از رهبران محصور جنبش سبز، مرداد سال ۱۴۰۱ در نامهای، درباره «موروثی شدن رهبری در ایران» هشدار داد.
او با اشاره به این ایده که پس از مرگ علی خامنهای، فرزندش «رهبری شیعیان را به دست میگیرد» نوشته بود که از سال ۸۸ تاکنون، بارها «اخبار این توطئه» شنیده میشود.
موسوی تاکید کرده بود: «اگر به راستی در پی آن نیستند چرا یکبار چنین نیتی را تکذیب نمیکنند؟»
مجتبی خامنهای ۵۵ سال دارد و داماد غلامعلی حداد عادل، رییس سابق مجلس شورای اسلامی است.
نام او بهعنوان جانشین علی خامنهای، به ویژه پس از نامه اعتراضی مهدی کروبی، از رهبران جنبش سبز خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، بر سر زبانها افتاد.
کروبی در این نامه گفته بود که مجتبی خامنهای در پیروزی محمود احمدینژاد در سال ۱۳۸۴ نقشی موثر داشته است.
چهار سال بعد از آن و در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ هم بسیاری، مجتبی خامنهای را متهم به تقلب در انتخابات کردند و معترضان در خیابانها، شعارهایی علیه او سر دادند.