احمد بخشایش اردستانی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه جمهوری اسلامی در خرید پیجرهای منفجرشده حزبالله دخالت داشته، به سایت دیدهبان ایران گفت حزبالله دچار نفوذ شده و ابراهیم رئیسی هم از یک پیجر استفاده میکرد و یک سناریوی محتمل سقوط بالگردش انفجار پیجر او است.
اردستانی، روز اول مهرماه در گفتوگو با سایت «دیدهبان ایران» با بیان اینکه اسرائیل هم از لحاظ تکنولوژی و هم دوراندیشی دست برتر را دارد، گفت که بعید نیست اسرائیلیها از فیلمهای هالیوودی که به دست آمریکاییها و بعضا توسط لابیهای اسرائیل ساخته میشود، برای چنین عملیاتهایی استفاده کنند.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با رد صحبتهای وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر نبود نفوذ در ترور اسماعیل هنیه در تهران، گفت درباره اینکه محل دقیق اقامتگاه هنیه، طبقه محل اقامت در آن اقامتگاه و زمان دقیق حضور او، بدون نفوذ لو رفته باشد، قانع نشده است.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه لو رفتن محل برگزاری جلسه ابراهیم عقیل، فرمانده عملیات ویژه حزبالله لبنان نیز حتما ناشی از نفوذ در حزبالله بوده است، افزود: «وقتی جلسه یکی از مهمترین فرماندهان حزبالله با تعدادی از فرماندهان و نیروهای مهم این گروه، به صورت دقیق توسط جنگنده اسرائیلی مورد هدف قرار میگیرد، دیگر شکی باقی نمیماند که حزبالله لبنان به نفوذ آلوده شده است.»
ابراهیم عقیل، فرمانده عملیات ویژه حزبالله، روز ۳۰ شهریور در حمله ارتش اسرائیل به بیروت کشته شد.
اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس نیز روز ۱۰ مرداد در محل اقامتش در تهران هدف حمله قرار گرفت و همراه یکی از محافظانش کشته شد.
اردستانی با طرح این پرسش که «چرا پیجرهای خاصی برای نیروهای حزبالله لبنان خریداری شده است؟»، گفت اسرائیل وقتی متوجه میشود صرفا نیروهای حزبالله از یک نوع پیجر خاص استفاده میکنند، حتما برای هدف قرار دادن این پیجرها، برنامهریزی میکند.
او از مقامهای اطلاعاتی حزبالله خواست که این مسائل را مورد بررسی قرار دهند و درزهایی را که باعث ایجاد نفوذ در این گروه شده بپوشانند.
طی روزهای ۲۷ و ۲۸ شهریور امسال، در پی انفجار دستگاههای پیجر و بیسیم در لبنان، بیش از ۳۰ نفر از اعضای حزبالله کشته و هزاران نفر دیگر زخمی شدند.
مئیر جاودانفر، تحلیلگر مسائل اسرائیل، در مصاحبه با ایراناینترنشنال گفت حملات اسرائیل به دستگاههای ارتباطی حزبالله بر اساس قوانین بینالمللی بوده است.
اردستانی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با سایت «دیدهبان ایران» تاکید کرد که به طور قطع نیروهای جمهوری اسلامی هم در خرید پیجرهای حزبالله نقش داشتهاند و بنابراین دستگاههای اطلاعاتی ایران نیز باید به این مساله ورود پیدا کنند.
این نماینده مجلس، از کشته شدن ابراهیم عقیل، اسماعیل هنیه و فؤاد شکر، به عنوان نشانههایی از نفوذ اسرائیلیها در بین لایههای حزبالله لبنان نام برد و تاکید کرد: «ایران حتما در خرید پیجرهای حزبالله دخالت داشته، چون به هر حال یکی از این پیجرها دست سفیر ایران در لبنان بوده است.»
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اتناد به اطلاعاتی که از برخی نیروهای اطلاعاتی و نظامی گرفته، اضافه کرد که ایراهیم رئیسی نیز از یک پیجر استفاده میکرد.
او با بیان اینکه از موضوع استفاده رئیسی از پیجر مطمئن است اما اینکه آیا دقیقا انفجار پیجر باعث سقوط بالگرد حامل رئیسی شده باشد را مطمئن نیست، اضافه کرد که ممکن است وقتی رئیسی به مرز آذربایجان رفت، اسرائیلیها به اطلاعات پیجر او دست پیدا کرده باشند.
بالگرد حامل رئیسی و تعدادی دیگر از مقامهای بلندپایه جمهوری اسلامی روز ۳۰ اردیبهشت در منطقه کوهستانی ورزقان در استان آذربایجان شرقی سقوط کرد و همه سرنشینان آن کشته شدند.
ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی بهعنوان نهاد مسوول در رسیدگی به پرونده سقوط بالگرد رئیسی، اولین گزارش خود را در سوم خرداد منتشر کرد.
این ستاد حدود ۱۰۰ روز بعد در تاریخ ۱۱ شهریور گزارش نهایی خود را در خصوص ابعاد و علل این رخداد منتشر کرد.
در این گزارش «شرایط پیچیده اقلیمی و جوی منطقه در فصل بهار» علت اصلی سقوط عنوان شده است.
در جمعبندی این گزارش تاکید شد که هیات عالی کارشناسی ستاد کل نیروهای مسلح اعتقاد دارد شرایط جوی موجب «به وجود آمدن ناگهانی توده غلیظ مه متراکم و بالارونده» به سمت ارتفاع و برخورد بالگرد با کوه شده است.