روزنامه کیهان در یادداشتی که روز دوشنبه دوم مهر منتشر شد، به مسعود پزشکیان درباره دیدار احتمالی او با مقامهای آمریکایی در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد هشدار داد و نوشت مشخص نیست اصلاحطلبانی که این «ملاقاتهای حقارتبار» را توصیه میکنند، چه توطئهای علیه او در نظر دارند.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول و نماینده علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان، در یادداشت خود که همزمان با سفر پزشکیان، رییس دولت چهاردهم به نیویورک منتشر شد، پیشنهاد برخی رسانههای نزدیک به اصلاحطلبان برای ملاقات او با دونالد ترامپ و کامالا هریس، نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آمریکا را «حقارتبار» خواند.
پزشکیان روز یکشنبه هنگام ورود به آمریکا برای شرکت در هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «به جای خونریزی و جنگ و کشتار باید دنیایی درست بکنیم که در آن همه انسانها بتوانند راحت زندگی کنند.»
شریعتمداری با اشاره به ادامه تحریمها، «جنایات آمریکا علیه ایران»، کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در عراق، خروج آمریکا از برجام و عدم تبریک به پزشکیان پس از انتخابات سال جاری، نوشت بعید نیست که «پیشنهاد حقیرانه» این طیف (اصلاحطلبان) به پزشکیان، «انتقامی از مواضع انقلابی ابراهیم رئیسی» باشد.
مدیر مسئول کیهان گفت که جریانی در ایران پس از گذشت ۴۵ سال از انقلاب سال ۵۷ همچنان «به دنبال سرسپردگی ایران به آمریکا و غرب» است.
او از این افراد به عنوان «دستنشاندههای غرب در آستین جمهوری اسلامی» یاد کرد.
همزمان، پزشکیان با تاکید بر این که در سفر خود به نیویورک به دنبال باورها، اعتقادات و ارزشهایی است که سازمان ملل مدعی آنهاست، گفت که از ایشان میخواهد «اگر درباره ارزشهایشان راست میگویند، در عمل نشان بدهند نه در شعار».
او در آستانه این سفر گفته بود هدفش از حضور در نیویورک «خنثی کردن جو موجود در خارج کشور علیه جمهوری اسلامی» است.
پزشکیان با تاکید بر این که ایران بسیار امنتر و آزادتر از آنی است که تصویر کردهاند، گفت: «میتوانیم با ایرانیان آنجا تبادل نظر کنیم و جوی را که در خارج کشور ما ایجاد کردهاند، خنثی کنیم. واقعیت همان نیست که آنان از پشت تلویزیون و تریبونها یا در مجامع مطرح میکنند.»
وبسایت خبری مدارا روز شنبه با اشاره به هیات همراه پزشکیان نوشت بین ۳۵ تا ۴۰ نفر شامل دو پسر، دختر و داماد پزشکیان و «نزدیکان» الیاس حضرتی، رییس شورای اطلاعرسانی دولت مانند مهدی گوهری، علی احمدنیا، مرضیه نورعلی و مهدی طباطبایی نیز او را همراهی میکنند.
به گفته فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، مصاحبههایی که پزشکیان در سفر به نیویورک با رسانههای غربی خواهد داشت، «بر انتخابات آمریکا تاثیرگذار خواهد بود».
او پیش از این سفر، با اشاره به «جنایات اسرائیل»، سازمان ملل را به کوتاهی در انجام وظایفش متهم کرد.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که پیش از پزشکیان راهی نیویورک شد، روز یکشنبه در دیدارهایی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل به گفتوگو درباره جوانب جنگ اسرائیل و غزه پرداخت.
او در روز نخست، با وزیران امور خارجه کویت و بحرین و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس «بحثهایی جدی» درباره «ثبات و امنیت در منطقه، بحث فلسطین، جنایتهای اسرائیل در غزه و جنوب لبنان، خطراتی که سیاستهای اسرائیل میتواند برای همه کشورها داشته باشد و نیز ضرورت مقابله با این سیاستها» رایزنی کرد و دیدارهایی هم با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور کمکهای انساندوستانه به غزه، رییس کمیته بینالمللی صلیب سرخ و نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه داشت.
خبرگزاری رویترز ۲۹ شهریور در گزارشی به نقل از سه مقام ایرانی نوشت که پزشکیان در اولین سفر خود به غرب از زمان انتخابش، حامل پیامی مبنی بر «تسلیم نشدن در برابر فشارها و آمادگی تهران برای دیپلماسی» خواهد بود.