در جلسه علنی روز سهشنبه سوم مهر شورای اسلامی شهر تهران، برخی اعضا به گزارش مهرداد باقری، مدیرعامل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران از فروش تابلوهای «موزه امام علی» اعتراض کردند. مهدی عباسی، عضو شورا، از فروش دو تابلو به قیمت مجموعا هزار و ۴۰۰ دلار خبر داد.
عباسی پرسید: «واقعا نیاز مالی داشتید؟»
او با تاکید بر اینکه این اقدام به اعتماد عمومی آسیب زده است، خواستار بازگرداندن این آثار به موزه شد و گفت: «این شد افتخار ملی؟ این برای من و شما زشت است.»
سوده نجفی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران با اشاره به ممنوعیت فروش اموال موزهها، خواستار شفافسازی در مورد فروش آثار هنری شد و پرسید که چه تعدادی از اعضای هیات مدیره، صورتجلسه فروش را امضا کردهاند.
او در ادامه پرسید که این تابلوها به چه قیمتی به فروش رسیدهاند.
ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز از بیانیه سازمان فرهنگی و هنری پس از تذکرش انتقاد کرد و گفت بیانیه سازمان با صحبتهای امروز مدیرعامل مغایرت دارد.
او به صحبتهای سعید صدرائیان، عضو هیات مدیره سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران که گفته بود ارزش تمام این آثار به سه میلیارد تومان هم نمیرسد اشاره کرد و گفت: «بر اساس فهرست سازمان، ارزش این تابلوها حداقل پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است.»
امانی با تاکید بر اینکه مصوبه هیات امنای موزه برای فروش این آثار به جای ۱۱ امضا تنها چهار امضا دارد، گفت: «آنها نمیتوانند خارج از قانون تصمیم بگیرند. تابلوها باید به سرعت به موزه بازگردانده شوند و سازمان فرهنگی و هنری موظف به پاسخگویی در این زمینه است.»
باقری در گزارش خود فروش آثار هنری را در راستای سیاست «توسعه زیست بوم تولید و مصرف آثار هنری» اعلام کرده و گفته بود یک هیات کارشناسی پنج نفره مسئول انتخاب این آثار برای نمایش گسترده در داخل و خارج از کشور بوده و تمامی مراحل این فرآیندها، «مستند و قانونی» بودهاند.
روزنامه هممیهن روز دوشنبه در گزارشی به نقش احتمالی داماد علیرضا زاکانی در این پرونده اشاره کرد و نوشت که وقتی ۹ عضو شورای شهر در مرداد سال گذشته به زاکانی برای انتصابات غیرقانونی، بهویژه انتصاب حسین حیدری، دامادش تذکر دادند، این روزها را پیشبینی میکردند.
این روزنامه همان زمان در گزارشی به نقل از امانی، از موارد متعدد دخالتهای مالی و غیرمالی داماد و پدر داماد زاکانی در امور شهرداری و سازمان فرهنگی و هنری خبر داده بود.
مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، روز یکشنبه واکنشها به فروش این آثار را «جنجال بیدلیل» خواند و گفت که این اتفاق، امری «عادی» و «روال همه موزههای دنیا» است.
روزنامه سازندگی روز چهارشنبه ۲۸ شهریور در گزارشی با عنوان «اختلاس هنری» با استناد به سایت «وورد آرت دبی» نوشت «موسسه ماهستان» ۱۴ تابلوی خارج شده از «موزه امام علی» را چند ماه قبل در رویداد دو سالانه هنری دبی فروخته و اطلاعی از ۱۶ اثر دیگر نیز در دست نیست.