ویکتوریا تیلور، دستیار معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور ایران و عراق، روز پنجشنبه پنجم مهر، در گفتوگویی اختصاصی با ایراناینترنشنال گفت: «ما آماده تعامل با جمهوری اسلامی هستیم، اما بهشرط آنکه حکومت ایران نشان دهد در تغییر رفتار خود جدی است.»
او گفت: «در حالی که حکومت ایران از تغییر رویکرد و دیپلماسی صحبت میکند، رویکردش در میدان، بهویژه در زمینه حمایت نظامی از نیروهای نیابتی تهران، هیچ تغییری نکرده است.»
ویکتوریا تیلور در اولین واکنش دولت جو بایدن به اظهارات مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی، به ایراناینترنشنال گفت:«دولت پزشکیان سعی دارد این پیام را برساند که مایل به دیپلماسی و تعامل با جهان است، اما آنچه برای آمریکا اهمیت دارد عمل است نه حرف.»
دستیار معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور ایران و عراق گفت: «از زمان آغاز به کار دولت پزشیکان، شاهد برخی اقدامهای نگرانکننده جمهوری اسلامی، از جمله ارسال موشکهای بالستیک به روسیه بودهایم و رویکرد تهران در حمایت از گروههای مسلح همچنان ادامه دارد. جمهوری اسلامی باید در عمل نشان دهد که سیاستهایش را تغییر داده است.»
او افزود :«ما به استفاده از همه ابزارهای موجود برای پاسخگو کردن ایران ادامه خواهیم داد.»
مسعود پزشکیان در جریان سفر خود به نیویورک هم در نطق خود در سازمان ملل و هم در دیگر اظهاراتش، لحنی آشتیجویانه داشت و تاکید کرد جمهوری اسلامی آماده همکاری و تعامل با همه اعضای برجام است.
او همچنین تاکید کرد که جمهوری اسلامی خواهان صلح و ثبات در منطقه است، با کسی جنگ و دعوا ندارد.
پزشکیان همچنین در نشست نمایندگان شماری از رسانههای آمریکایی گفت: « ما آماده هستیم تمام سلاحهای خود را کنار بگذاریم اگر اسرائیل نیز سلاحهای خود را کنار بگذارد و یک سازمان بینالمللی بیاید و در منطقه امنیت تامین کند.»
او در مصاحبهای با شبکه سیانان نیز گفت که حزبالله بهتنهایی قادر نیست در مقابل اسرائیل مقاومت کند و کشورهای اسلامی باید از این گروه دفاع کنند.
این اظهارات جنجالبرانگیز شد و طیفی از مقامات و رسانههای جمهوری اسلامی پزشکیان را به ناتوانی از بیان منظور خود و نسنجیده سخن گفتن متهم کردند.
مسعود پزشکیان، روز سه شنبه در اولین رویداد مهم خود در کانون توجه جهانی، به مجمع عمومی سازمان ملل گفت که اگر سایر طرفها به تعهدات خود در قبال توافق منقضی شده هستهای موسوم به برجام عمل کنند، تهران با قدرتهای جهانی برای دستیابی به توافقی بر سر برنامه هستهای خود همکاری خواهد کرد.
با این همه، در جمهوری اسلامی علی خامنه ای، حرف آخر را در مورد سیاست خارجی میزند. او بیش از سه دهه است که از مقابله با غرب و اسرائیل با حمایت از گروههای مسلح اسلامگرا مانند حزبالله، شبه نظامیان فلسطینی و حوثیها در یمن حمایت کرده است.
دولت ایالات متحده جمهوری اسلامی را بهدلیل تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای، حمایت از تروریسم، بیثباتسازی منطقه، حمایت نظامی از روسیه در جنگ اوکراین و نقض گسترده حقوق بشر در ایران مورد تحریم قرار داده است.
تیلور روز پنجشنبه در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به ایراناینترنشنال گفت: «اگر ایران واقعا میخواهد روابط خود را با جامعه بینالمللی از جمله ایالات متحده بهبود بخشد، باید گامهای معناداری بردارد.»
تیلور افزود: «تلاشهای ما بر برقراری آتشبس و جلوگیری از بیثباتی بیشتر متمرکز است. ایران میتواند با استفاده از نفوذ خود در حزبالله و توقف حمایت از این گروه، نقشی سازنده ایفا کند.»
ویزای ظریف
ویکتوریا تیلور، معاون دستیار وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور ایران و عراق، در پاسخ به سوال نگار مجتهدی، خبرنگار ایراناینترنشنال، در مورد نگرانیهای مطرح شده از سوی قانونگذاران آمریکایی در مورد اعطای ویزا به جواد ظریف، معاون مسعود پزشکیان، برای ورود به ایالات متحده به عنوان بخشی از هیات نمایندگی این کشور در سازمان ملل، گفت که این وظیفه ایالات متحده است.
او گفت: «ما بهعنوان کشور میزبان سازمان ملل متحد، باید به تعهدات قانونی خود تحت توافقنامه کشور میزبان سازمان ملل پایبند باشیم.»
برخی از اعضای جمهوریخواه کنگره از دولت جو بایدن خواستهاند تا از صدور مجوز ورود به مقامهای جمهوری اسلامی که برخی از آنها وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هستند یا مانند ظریف تحریم شدهاند، خودداری کند.
ظریف نقشی محوری در مذاکرات بر سر توافق هستهای سال ۱۳۹۴ ایفا کرد و همچنین یکی از چهرههای کلیدی در کارزار مسعود پزشکیان برای ریاست جمهوری بود.