در موج جدید فروش مشروبات الکلی تقلبی در ایران، دستکم ۱۰ نفر از شهروندان در استانهای گیلان و مازندران بر اثر مصرف این مشروبات تقلبی جان خود را از دست دادند.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران از مراجعه ۵۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی به بیمارستانهای چالوس و آمل خبر داد و اعلام کرد تاکنون چهار نفر از این افراد جان خود را از دست دادهاند.
در گیلان نیز دانشگاه علوم پزشکی روز دوشنبه ۹ مهر خبر داد آمار جانباختگان مسمومیت با مشروبات الکلی در رشت به شش نفر رسیده است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی روز دوشنبه به نقل از رسول ظفرمند، مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی مازندران گزارش داد تاکنون چهار نفر به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی فوت و ۵۳ نفر دیگر نیز مسموم شدند.
ظفرمند به ایرنا گفت: «در روزهای اخیر۵۷ نفر بر اثر مسمومیت الکلی به بیمارستانهای چالوس و آمل مراجعه کردند.»
به گفته مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی مازندران، از این میان تاکنون ۱۸ نفر برای پاکسازی سموم دیالیز شدند و در مجموع، ۲۷ نفر از این افراد همچنان برای ادامه فرآیند درمانی بستری هستند.
ایرنا روز یکشنبه گزارش داد که چهار نفر در رشت به دلیل مسمومیت الکلی جان باختند.
محمدتقی آشوبی، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی گیلان گفت بر اساس آخرین آمار، تاکنون ۲۰ نفر به دلیل مسمومیت الکلی و با علائم ضعف، بیحالی و تاری دید، اضطراب و بیقراری، به بیمارستانهای رشت و پورسینا منتقل شدهاند.
او افزود: «از این تعداد چهار نفر بین گروه سنی ۲۲ تا ۴۰ سال بر اثر شدت مسمومیت که احتمالا ناشی از اتانول یا متانول بوده، جان خود را از دست دادند و شش نفر دیگر با حال عمومی بد بستری هستند.»
این اولین بار نیست که فروش مشروبات الکلی تقلبی در ایران قربانی میگیرد.
سال گذشته دهها شهروند به دلیل مصرف مشروبات تقلبی یا الکل صنعتی، مسموم شده و جان خود را از دست دادند.
مقامات انتظامی بارها از دستگیری افرادی به اتهام «تهیه و توزیع مشروبات الکلی تقلبی» خبر دادهاند و گاهی نیز مکان تولید چنین مشروباتی را پلمب کردهاند اما فعالان مدنی در این زمینه خود حکومت را متهم میکنند که با ممنوع کردن فروش و مصرف مشروبات الکلی، راه را برای فروش مشروبات تقلبی فراهم میسازد.
در ایران نه تنها فروش که مصرف نوشیدنیهای الکلی نیز غیرقانونی است و دستگاه قضایی مصرفکننده را در بار نخست بازداشت، به ۸۰ ضربه شلاق و در صورت تکرار چند باره، به «حد» محکوم میکند که میتواند به اعدام فرد منجر شود.
با این حال سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ ایران را در رتبه نهم مصرف مشروبات الکلی معرفی و اعلام کرد هر فرد مصرفکننده الکل در ایران، سالانه ۲۵ لیتر الکل مینوشد.