افزایش قیمت نفت خام در پی احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی جمهوری اسلامی

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۱

در پی حمله موشکی سپاه پاسداران به اسرائیل و احتمال حمله اسرائیل به منابع و تاسیسات نفتی جمهوری اسلامی، قیمت نفت خام در بازارهای جهانی حدود ۳ درصد افزایش یافت.

بر اساس گزارش رویترز، شامگاه سه‌شنبه قیمت نفت خام برنت با ۱.۸۶ دلار معادل ۲.۶ درصد افزایش به ۷۳.۵۶ دلار در هر بشکه رسید.

این در حالی که نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱.۶۶ دلار معادل ۲.۴ درصد افزایش، به ۶۹.۸۳ دلار رسید.

در اوایل روز، هر دو شاخص نفت خام بیش از ۵ درصد افزایش داشتند.

کلی سیگل، تحلیلگر سیاسی، به رویترز گفت که اسرائیل «در گسترش حمله نظامی خود برای ضربه زدن مستقیم به ایران تردید نخواهد کرد و دارایی‌های نفتی ایران به احتمال زیاد در لیست هدف قرار دارند.»

سیگل گفت حمله اسرائیل به تأسیسات تولید یا صادرات نفت ایران می‌تواند باعث اختلال در تولید نفت شود که احتمالا بیش از یک میلیون بشکه در روز است.

همچنین این افزایش قیمت در شرایطی است که در دریای سرخ، حوثی‌ها گروه دیگر تحت حمایت جمهوری اسلامی، مسئولیت حمله به حداقل یکی از دو کشتی آسیب‌دیده در بندر حدیده را بر عهده گرفت.

حوثی‌ها از نوامبر گذشته با اعلام همبستگی با فلسطینی‌ها در جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه حملاتی را به کشتی‌های بین‌المللی در نزدیکی یمن آغاز کرده‌اند.

رویترز به نقل از تاماس وارگا، یک تحلیلگر دیگر، نوشت: «در صورت تشدید تنش، ممکن است که نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، یعنی شورشیان حوثی و شبه‌نظامیان عراقی، به تولیدکنندگان نفت خاورمیانه، از جمله عربستان سعودی حمله کنند.»

وارگا افزود: «اکنون یک ترس واقعی وجود دارد که عرضه نفت تحت تأثیر قرار گیرد و تا زمانی که تصویر روشن شود، معاملات عصبی و پرنوسان پیش‌بینی می‌شود».

قیمت طلای سیاه بلافاصله پس از اعلام ایالات متحده مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی در حال آماده شدن برای حمله موشکی قریب الوقوع به اسرائیل است، تقریبا ۴ درصد افزایش یافت.

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، ایران نهمین تولیدکننده بزرگ نفت خام جهان در سال ۲۰۲۳ بود و پس از ونزوئلا و عربستان سعودی سومین ذخایر نفت را دارد.

در صورت هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی جمهوری اسلامی، اقتصاد ایران که به دلیل تحریم‌ها تضعیف شده، ضربه سختی خواهد خورد.

با این حال، سرمایه‌گذاران امیدوارند که تنش‌های اخیر به یک جنگ تمام عیار میان اسرائیل و جمهوری اسلامی تبدیل نشود.

ضمن این که انتظار می‌رود که لیبی بتواند صادرات نفت خام خود را به زودی احیا کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها