جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی، خبر داد که با فوت یکی دیگر از مصدومان انفجار معدن طبس در بیمارستان یزد، شمار کارگران جانباخته در این سانحه به ۵۲ نفر رسید. به گفته قناعت، اعضای بدن دو نفر از این کارگران که دچار مرگ مغزی شده بودند، در روزهای گذشته به بیماران نیازمند اهدا شد.
استاندار خراسان جنوبی در جلسه بررسی مشکلات خانوادههای جانباختگان معدن طبس که در دفتر استاندار برگزار شد، گفت اکنون چهار نفر از مصدومان این حادثه در بیمارستانهای بیرجند و مشهد و دو نفر در یزد بستری هستند.
قناعت از انفجار معدن طبس به عنوان «حادثه» یاد کرد و گفت ابعاد و علت بروز آن از سوی کارشناسان و ناظران دستگاههای متعدد کشوری و استانی در دست بررسی است.
بیشتر بخوانید: روایت کارگران از وضعیت «سراسر مشکل» معدن طبس
خبرگزاری ایلنا پیش از این در گزارشی نوشت عملیات امدادی برای خارج کردن معدنکاران گرفتار در معدن تا صبح چهارم مهر ماه ادامه یافت و در مجموع پیکرهای ۴۹ جانباخته از تونلهای معدن خارج شد.
طبق گزارش ایلنا، این رخداد ۱۶ مصدوم داشت که با مرگ مغزی سه نفر، شمار جانباختگان به ۵۲ نفر افزایش یافت.
شامگاه شنبه ۳۱ شهریور رسانهها از انفجار در یکی از کارگاههای شرکت زغالسنگ معدنجو در طبس بر اثر «نشت گاز» خبر دادند.
مدیرکل مدیریت بحران خراسان جنوبی روز سوم مهر ماه گفت مجموع کارگران شرکت معدنجو در زمان حادثه ۶۵ نفر بودهاند.
گزارشهای منتشر شده نشان میدهند از ابتدای امسال تا روز ۱۱ مهر ماه دستکم ۶۵ کارگر در معادن سراسر ایران جان خود را از دست دادند.
اهدای اعضای بدن دو تن از کارگران
استاندار خراسان جنوبی در جلسه روز چهارشنبه خود، با بیان اینکه سه نفر از کارگران مصدوم شده این رخداد دچار مرگ مغزی شدند، گفت: «اعضای پیکر یکی از این افراد اهدا شده بود و روز ۱۱ مهر نیز اعضای یکی دیگر از مصدومان اهل شهرستان فردوس اهدا شد.
سایت تابناک روز ۱۱ مهر ماه در گزارشی نوشت میثم معینی، کارگر ۳۶ سالهای که در معدن طبس دچار مرگ مغزی شده بود، با ایثار خانوادهاش، اعضای بدن خود را به بیماران نیازمند اهدا کرد.
محمد پورشمسی، رییس اداره فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی صدوقی یزد، با اعلام این خبر گفت: «کبد و یکی از کلیههای معینی در بیمارستان صدوقی یزد به بیماران نیازمند پیوند شد و کلیه دیگر او به بیمارستان ابوعلی سینای شیراز ارسال و به بیمار نیازمندی پیوند زده شد.»
وقوع حوادث مرگبار در معدنهای ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است.
بر اساس اطلاعات مرکز آمار ایران، در سال ۱۴۰۰ تعداد معادن در حال بهرهبرداری کشور شش هزار و ۲۵ معدن بوده که نسبت به سال قبل از آن، ۴/۲ درصد (۲۴۳ معدن) افزایش داشته است.
همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد افراد شاغل در معادن در حال بهرهبرداری، ۱۳۰ هزار و ۳۵۸ نفر بوده است که نسبت به سال ۱۳۹۹، برابر با ۸/۳ درصد (معادل ۱۰ هزار و ۳۱ نفر) افزایش یافته است.