ادامه فشار بر بهائیان با زندانی کردن و ممانعت از رسیدگی پزشکی در زندان

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۲

در ادامه اعمال فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران، ولی‌الله قدمیان، شهروند ۶۷ ساله زندانی در اوین، با وجود مشکل ریوی از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده و درخواست مرخصی درمانی‌اش رد شده است. عطاءالله ظفر، شهروند ۸۰ ساله هم روز ۱۱ مهر برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

یک منبع نزدیک به خانواده قدمیان با بیان اینکه این شهروند بهائی در طول مدت زندان، نشانه‌هایی از سرماخوردگی و تب و لرز داشت و پس از انجام آزمایش و عکس ریه مشخص شد که مشکلی در ریه‌اش وجود دارد، گفت: «ولی‌الله قدمیان نیاز به درمان فوری و اورژانسی دارد اما مسئولان زندان روند آن را حلزون‌وار انجام می‌دهند و با کارشکنی در رسیدگی مناسب پزشکی به او، جانش را در معرض خطر قرار داده‌اند.»

به گفته این منبع آگاه، تا به امروز، تمامی تقاضاهای مرخصی این شهروند بهائی با دستور «ضابط پرونده» رد شده و اکنون که حال او مساعد نیست، به خانواده‌اش گفته‌اند روند درمان او تا روز شنبه ۱۴ مهر ماه متوقف شده است.

خبرگزاری هرانا نیز در گزارشی نوشت که عطاالله ظفر، شهروند بهائی، پس از شش ماه توقف اجرای حکم، روز ۱۱ مهر ماه برای تحمل باقی‌مانده دوران محکومیت دو سال حبس خود به زندان اوین بازگشت.

یک منبع آگاه از وضعیت این شهروند بهائی به ایران‌اینترنشنال گفت که زندانی شدن دوباره این شهروند ۸۰ ساله بهائی، با توجه به وضعیت جسمی او، باعث نگرانی اعضای خانواده و نزدیکان او شده است.

ظفر با وجود کهولت سن و ابتلا به بیماری‌های متعدد، از بیماری قلبی و عروقی نیز رنج می‌برد.

ولی‌الله قدمیان و عطاءالله ظفر

در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره عدم رسیدگی پزشکی به زندانیان سیاسی و زیر پا گذاشتن حق دسترسی آنان به درمان مناسب از سوی مسئولان زندان‌ها در ایران منتشر شده است.

در این سال‌ها افرادی از جمله ساسان نیک‌نفس، بهنام محجوبی، بکتاش آبتین و جواد روحی، جان خود را در زندان از دست دادند.

جمهوری اسلامی هیچ مسئولیتی در قبال مرگ این افراد که به دلیل اعمال فشار، شکنجه و ارائه ندادن خدمات پزشکی بوده، نپذیرفته است.

عطاءالله ظفر و ولی‌الله قدمیان، همراه با دو شهروند بهائی دیگر به نام‌های شادی شهیدزاده و منصور امینی، روز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ به دست نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.

آن‌ها مدتی بعد و پس از پایان بازجویی‌ها از بازداشتگاه این نهاد امنیتی به بند عمومی زندان اوین منتقل شدند.

این چهار شهروند بهائی که به دلیل عضویت در جامعه بهائی بازداشت شده بودند، در تیر ماه ۱۴۰۲ بابت اتهام «عضویت در گروه‌ها و دستجات غیرقانونی با هدف بر هم زدن امنیت کشور» از سوی قاضی ایمان افشاری، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و هر کدام به پنج سال حبس تعزیری محکوم شدند.

پس از اعتراض آن‌ها به رای صادر شده، پرونده‌شان برای بررسی مجدد به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی عباسعلی حوزان و مستشار خسرو خلیلی مهدریجی ارسال شد.

در نهایت، شادی شهیدزاده به پنج سال حبس، عطاءالله ظفر و ولی‌ الله قدمیان هر کدام به دو سال حبس و منصور امینی به سه سال حبس محکوم شدند.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷ به‌طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

فشارهای جمهوری اسلامی بر بهائیان در ایران طی ماه‌های گذشته شدت گرفته است.

جامعه جهانی بهائی، روز دوم مهر ماه در بیانیه‌ای با اشاره به وعده‌های پزشکیان برای احترام به حقوق تمامی اقلیت‌های قومی و دینی در کشور، نوشت که بهائیان همچنان در ایران هدف آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما
برنامه با کامبیز حسینی

شنیداری

پادکست‌ها