کره‌ جنوبی: در صورت حمله هسته‌ای کره شمالی اتحاد سئول-واشینگتن پاسخ می‌دهد

جمعه ۱۴۰۳/۰۸/۱۸

یون سوک یول، رییس‌جمهوری کره‌ جنوبی اعلام کرد این کشور آماده است تا در چارچوب اتحاد با ایالات متحده در صورت تلاش کره شمالی برای حمله هسته‌ای، پاسخ قاطعانه‌ای به این کشور بدهد.

به گزارش رویتز، او در یک کنفرانس مطبوعاتی تصمیم برای حمله هسته‌ای به جمهوری کره را منطقی ندانست و گفت در صورت انجام چنین حمله‌ای، اتحاد هسته‌ای کره جنوبی و ایالات متحده بلافاصله با استفاده از سلاح هسته‌ای آمریکا به کره شمالی پاسخ خواهد داد.

یول گفت که کره جنوبی می‌تواند به سلاح‌های هسته‌ای آمریکا برای دفاع از کشور تکیه کند.

آزمایش موشکی جدید کره شمالی و نگرانی‌ها

در تاریخ ۹ آبان، کره شمالی یک موشک بالستیک قاره‌پیمای سوخت جامد با نام هواسونگ-۱۹ را آزمایش کرد.

این اقدام در حالی انجام شد که واشینگتن و سئول این کشور را به اعزام نیرو برای حمایت از روسیه در جنگ اوکراین متهم کرده‌اند.

وزارت دفاع کره جنوبی ۱۵ آبان اعلام کرد که بیش از ۱۰ هزار نیروی نظامی کره شمالی در روسیه حضور دارند تا از جنگ مسکو علیه اوکراین حمایت کنند.

حمله با بالن زباله

بالن‌های حامل زباله از کره شمالی برای دومین بار در روز پنج‌شنبه دوم آبان در محوطه کاخ ریاست‌جمهوری کره جنوبی در سئول سقوط کردند. این اقدام نگرانی‌ها درباره آسیب‌پذیری نقاط کلیدی کره جنوبی را افزایش داد.

سرویس امنیتی ریاست‌جمهوری کره جنوبی اعلام کرد که هیچ شیء خطرناکی در میان زباله‌های پراکنده شده از بالن که بر فراز محوطه ریاست‌جمهوری منفجر شد، پیدا نشده است.

این حادثه پس از آن اتفاق افتاد که کره شمالی در روزهای گذشته سئول را به ارسال پهپادهایی برای پخش اعلامیه‌های تبلیغاتی در پایتخت خود متهم کرد.

یول در برابر کره‌شمالی

یول، که رویکرد سختگیرانه‌تری نسبت به پیشینیان خود در برابر کره شمالی دارد، تاکید کرده است که این کشور باید در برابر توسعه تسلیحات هسته‌ای و موشکی کره شمالی مقاومت کند.

او روز پنج‌شنبه، ۲۵ مرداد، در یک سخنرانی به مناسبت «روز آزادی» که در آن پایان اشغال شبه‌جزیره کره از استعمار ژاپن در ۱۵ آگوست ۱۹۴۵ جشن گرفته می‌شود، گفت که اگر پیونگ‌یانگ «گامی به سمت خلع سلاح اتمی بردارد»، آماده است همکاری اقتصادی و سیاسی با کره شمالی را آغاز کند.

این اظهارات در حالی مطرح شده که در ماه‌های اخیر تنش در روابط میان دو کشور بیش از پیش افزایش یافته است.

کره جنوبی به دنبال تقویت روابط خود با ایالات متحده و بهره‌مندی از اتحاد ۷۰ ساله امنیتی با این کشور است؛ اتحادی که با توجه به انتخاب مجدد دونالد ترامپ به‌عنوان رییس‌جمهوری آمریکا، توجه جدیدی را به خود جلب کرده است.

جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳ با آتش‌بس خاتمه یافت و معاهده صلحی به امضا نرسید. به‌همین دلیل دو کشور همچنان از لحاظ فنی در جنگ به سر می‌برند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها