دولت اسرائیل: ایران سعی کرد با تلگرام و فریبکاری، یک تاجر اسرائیلی را به دوبی بکشاند
نیروهای جمهوری اسلامی در پوشش شبکه «العربیه فارسی» قصد داشتند یک تاجر اسرائیلی را فریب دهند و او را به دوبی بکشانند. این عملیات از سوی اسرائیل کشف شد.
شورای امنیت ملی اسرائیل سهشنبه ۲۵ دی با انتشار بیانیهای اعلام کرد جمهوری اسلامی تلاشهای خود را برای آسیب رساندن به شهروندان اسرائیلی در خارج از این کشور «با استفاده از فریب و دعوت به ملاقات در کشورهای مختلف جهان» افزایش داده است.
این اطلاعیه افزود که نیروهای جمهوری اسلامی اخیرا تلاش کردهاند در یک عملیات برای فریب تاجری اسرائیلی، زمینه رفتن او را به امارات متحده عربی فراهم کنند تا به او آسیب برسانند.
مقامات اطلاعاتی اسرائیلی دریافتند این نیروها از طریق تلگرام با این تاجر اسرائیلی تماس گرفتهاند و خود را بهعنوان کارکنان بخش فارسی رسانه سعودی «العربیه فارسی» معرفی کردهاند.
آنها در ادامه ارتباطاتی را برای جلب این شهروند اسرائیلی به یک ملاقات در دوبی ترتیب دادهاند.
همچنین مشخص شده است این افراد، لینکها و فایلهای مخربی برای دسترسی به تلفن همراه این تاجر اسرائیلی ارسال کردهاند.
تاجر اسرائیلی رفتار مشکوک این افراد را به مراجع امنیتی اسرائیل گزارش داد و در ادامه، تحقیقات نشان دادند ویژگیهای مکالمه و درخواست برای انجام «مصاحبه» درباره جمهوری اسلامی، نشاندهنده این است که «عناصر تروریستی جمهوری اسلامی» پشت این درخواست بودهاند.
این اولین بار نیست که ماموران جمهوری اسلامی به دنبال صدمه زدن به شهروندان اسرائیلی در خارج از این کشور بودهاند.
دوم تیر ۱۴۰۱ و همزمان با سفر وزیر امور خارجه اسرائیل به ترکیه، رسانههای این کشور از بازداشت یک گروه هشت نفره وابسته به جمهوری اسلامی به اتهام تلاش برای ترور شهروندان اسرائیلی در استانبول خبر دادند.
آبان ماه ۱۴۰۱ نیز رسانههای اسرائیل جزییاتی از توطئه ترور یک شهروند اسرائیلی در گرجستان به دست نیروی قدس سپاه پاسداران منتشر کردند.
هدف این ترور ایتزیک موشه، بازرگان اسرائیلی و از مقامات پیشین آژانس یهود در روسیه بوده است و تیمی که قرار بود از سوی نیروی قدس سپاه پاسداران موشه را ترور کند، از «وابستگان شبکه تروریستی القاعده و پاکستانی» بودند.
درخواست شورای امنیت ملی اسرائیل از شهروندان این کشور
شورای امنیت ملی اسرائیل در اطلاعیه خود تاکید کرد: «این حادثه نمونه دیگری از تهدید مداوم تروریسم جمهوری اسلامی علیه اسرائیلیها در داخل و خارج از کشور است.»
این شورا در اطلاعیه خود از عموم شهروندان اسرائیلی درخواست کرد نسبت به درخواست افراد ناشناس درباره اطلاعات شخصی، سفرهای خارجی یا ارسال فایل یا لینک به تلفن همراه و ایمیل خود هوشیاری بیشتری داشته باشند.
همچنین از شهروندان اسرائیلی خواسته شده است حساسیت بیشتری در مورد به اشتراکگذاری اطلاعاتی از جمله شماره تلفن، لوکیشن و برنامههای آتی خود داشته باشند، چرا که این اطلاعات به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کمک میکنند تا دادههای مهمی با هدف طراحی تماس متناسب با شهروندان اسرائیل به دست آورند.
آبان ماه امسال، تایمز در گزارشی نوشت شواهد نشان میدهند تهران با الگوبرداری از تاکتیکهای موساد، رویکرد جدیدی را در عملیاتهای جاسوسی خود در پیش گرفته است.
آن زمان، مقامات امنیتی و قضایی اسرائیل از کشف شبکهای از جاسوسان خبر دادند که با دریافت مبالغ هنگفت در قالب ارز دیجیتال، اطلاعات حساس نظامی را در اختیار تهران قرار میدادند.