موج جدید گرما؛ کارگران ساختمانی در خوزستان در دمای بالای ۵۰ درجه کار می‌کنند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۵/۰۸

در ادامه موج افزایش دما و گرمای شدید هوا، صادق ضیائیان، رییس مرکز مدیریت بحران سازمان هواشناسی کشور خبر داد که از روز چهارشنبه ۱۰ مرداد، اغلب مناطق ایران شاهد افزایش دما خواهند بود. در این شرایط کارگران ساختمانی در خوزستان بدون داشتن بیمه، در گرمای بالای ۵۰ درجه کار می‌کنند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی، روز دوشنبه هشت مرداد در گفت‌وگو با ایلنا از افزایش نسبی دما در نقاط مختلف کشور از روز چهارشنبه خبر داد و گفت تقریبا اغلب مناطق ایران تا روز جمعه با افزایش دما مواجه خواهند بود.

ضیائیان با اشاره به اینکه طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه وزش باد ۱۲۰ روزه در شمال استان سیستان و بلوچستان، منطقه زابل و جنوب خراسان جنوبی رخ خواهد داد، اضافه کرد که وزش باد شدید به ویژه در جنوب سیستان تا چند روز ادامه خواهد داشت.

مازیار غلامی، کارشناس هواشناسی نیز در گفت‌وگو با صدا و سیمای جمهوری اسلامی خبر داد در سه روز پایانی هفته جاری هوا باز هم به شدت گرم خواهد شد.

سازمان هواشناسی ایران روز یک‌شنبه هفتم مرداد اعلام کرد گرمای هفته بعد از گرمای این هفته شدیدتر و با دامنه وسعت و فراگیری بیشتر پیش‌بینی می‌شود.

هم‌زمان اداره کل هواشناسی استان تهران از روند افزایش دما در تهران از روز چهارشنبه ۱۰ مرداد خبر داد و اعلام کرد دمای هوای تهران در روز هشت مرداد بین ۲۳ تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد خواهد بود و سه‌شنبه ۹ مرداد نیز دمای هوا در گرم‌ترین و سردترین زمان به ۳۷ و ۲۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

احد وظیفه، رییس مرکز مدیریت بحران خشکسالی، روز هشتم مرداد به «دیده‌بان ایران» گفت که افزایش تراکم ساختمانی و کم‌توجهی به حفظ فضای سبز در کلانشهرها نقش مهمی در افزایش دمای هوا داشته است.

به گفته وظیفه، در تابستان امسال میانگین دمای هوا در هسته مرکزی فلات ایران و مناطقی از جنوب شرق کشور شامل‌ جنوب اصفهان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، بخش‌های شرقی فارس، کرمان، شرق هرمزگان و یزد، حدود سه‌ونیم تا پنج درجه از شرایط نرمال بیشتر بود.

او اضافه کرد که طی این مدت در سایر نقاط کشور نیز دماهای بیش از یک‌ونیم تا دو درجه سانتی‌گراد ثبت شده است.

پیش از این و در روز اول مرداد نیز مرکز ملی مدیریت بحران سازمان هواشناسی اعلام کرد دمای هوا در تیر ماه امسال ۱/۳ درجه از متوسط ۳۰ ساله گرم‌تر شد.

روز یک‌شنبه هفت مرداد کلیه مراکز و ادارات دولتی و بانک‌ها در سراسر کشور تعطیل شد و پایگاه اطلاع‌رسانی دولت دلیل این موضوع را ادامه گرمای شدید و کم‌سابقه هوا و به منظور مدیریت مصرف انرژی اعلام کرد.

روز ۲۱ تیر نیز اداره‌های دولتی در ۱۵ استان به دلیل افزایش بی‌سابقه دما و مصرف برق تعطیل شدند.

مهدی عباس‌نژاد نجف‌آبادی، پژوهشگر تغییرات اقلیمی، روز چهارم مرداد نسبت به گرمای شدید هوا و افزایش تابش اشعه فرابنفش در ایران طی روزهای آینده هشدار داد و از مردم خواست در این شرایط در خانه بمانند.

قطع بیمه کارگران ساختمانی خوزستان در گرمای بالای ۵۰ درجه

خبرگزاری ایلنا رو دوشنبه در گزارشی با اشاره به اینکه این روزها گرمای هوا باعث تعطیلیِ ادارات و مراکز دولتی در سراسر کشور شده، نوشت در خوزستان گرمای هوا بالای ۵۰ درجه است و کارگران ساختمانی مجبورند در چنین شرایطی شب‌ها سر کار بروند.

رضا هاشمی، رییس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی خوزستان خبر داد بازرسان کار بدون در نظر گرفتنِ چنین شرایطی صبح‌ها به بازرسی می‌روند و این موضوع باعث قطع شدن بیمه برخی از کارگران شده است.

هاشمی در گفت‌وگو با ایلنا گفت: «این بازرسی‌ها سبب شده بیمه کارگران زیادی به ناحق قطع شود، به طوری که حدودا از هر ۱۰ نفر ۹ نفر بیمه‌شان به ناحق قطع شده و بعد از شکایت متوجه این موضوع شده‌اند.»

او تاکید کرده که مسئول نام‌نویسی بازرسی کار استان خوزستان بعد از این اطلاع‌رسانی فعالان صنفی را تحت فشار قرار داده است.

ایلنا روز یک‌شنبه نیز در گزارشی با بیان اینکه هفتم مرداد به دلیل گرمای بی‌سابقه کل کشور تعطیل شد، نوشت کارگرانی از سکوهای نفتی جنوب، شاغل در شرکت‌های حفاری و بهره‌برداری از ادامه کار خود با وجود دمای حدود ۵۰ درجه خبر داده‌اند.

روز ۳۱ تیر ماه روزنامه هم‌میهن در گزارشی با بیان اینکه هم‌زمان با افزایش دما در شهرهای مختلف، کارکنان نیروگاه‌های تولید برق در شهرهای جنوبی ایران از جمله اهواز و بندرعباس برای ساعت‌های متوالی در دمای ۷۰ درجه کار می‌کنند، نوشت آن‌ها برای رفع مشکل و بازگشت به مدار تولید نیروگاه‌هایی که از مدار خارج می‌شوند، روزهای متوالی بی‌وقفه کار کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: کارکنان نیروگاه‌های تولید برق در دمای ۷۰ درجه کار می‌کنند

مساله تامین برق و آب به ویژه در فصل تابستان یکی از چالش‌های اصلی در ایران است و هر سال شهروندان را با قطع انرژی در اوج گرما مواجه می‌کند.

علاوه بر خانه‌ها، در هفته‌های گذشته برق اداره‌ها، شهرک‌های صنعتی و صنایع نیز یا قطع یا به صورت سهمیه‌ای توزیع شد.

ناتوانی حکومت برای تامین برق در سال‌های گذشته چندین بار صدها شهر و روستا را در تابستان در خاموشی فرو برده است.

کارشناسان توقف سرمایه‌گذاری در صنعت برق، توسعه نیافتن نیروگاه‌ها و شبکه فرسوده را عامل اصلی ناترازی برق و کسری ۱۴ هزار مگاواتی آن در ایران دانسته‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها